11 september 2020 - 10:15
Deel dit artikel:

Deze toppers met verstandelijke beperking steken handen uit de mouwen bij De Valk

Sporten bij De Valk doe je het liefst op ons schoon en veilig sportpark, het Valkennest. Al jaren steekt een groep gepensioneerde Valk-leden elke maandagochtend de handen uit de mouwen om ons sportpark er weer netjes uit te laten zien. Sinds januari krijgt hun 'maandagochtendploeg' de hulp van een zestal enthousiaste mensen die op de donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 14.00 uur komen helpen namens het ASVZ.

valkenswaard24 / VV De Valk

Het ASVZ staat voor Algemene Stichting Voor Zorg en biedt duurzame zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Voor kortere of langere tijd kan van hun diensverlening gebruik worden gemaakt. De Valk en het ASVZ zijn met elkaar in contact gekomen via Martijn van Tongeren, werkzaam bij het ASVZ en spelend lid bij onze vereniging.

Op 17 januari jl. werd de samenwerking gestart. Vanuit Udenhout komt een zestal enthousiaste leden van het ASVZ met hun begeleiders met een busje naar ons sportpark waar ze bij aankomst worden opgevangen door Jan van de Boom om daarna vol enthousiasme diverse werkzaamheden te verrichten. Het gaat om Samira, Lyon, Tim, Mitchel, Destiny en Dhardj.

Veel werk verricht
De afgelopen maanden hebben ze al fantastisch werk verricht, zoals het opruimen van bladeren, banken van ons terras geschuurd en gelakt, onkruid verwijderd, de tribune en de kleedkamers schoongemaakt en zelfs de zware reclameborden ophangen of verhangen was geen enkel probleem voor deze toppers.

Bij De Valk
Ze vinden het geweldig om bij De Valk te mogen werken. Daarnaast werken ze ook onder andere in een hondenkennel, op een camping en een bootcamp. Maar het liefst komen ze bij De Valk, omdat ze zich hier zo geweldig gewaardeerd voelen.

Op zaterdag 22 augustus waren ze bij ons te gast om de wedstrijd De Valk - RKVV Dommelen bij te wonen. Als blijk van waardering heeft dit zestal ieder een tenue gekregen waar zijn of haar naam op staat gedrukt.

Zowel De Valk als het ASVZ zijn zeer content over de eerste maanden, wat het begin moet zijn van een langdurige en vruchtbare samenwerking.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug