muziek
14 september 2020 - 13:00
Deel dit artikel:

Falcons beginnen met eerste overwinning veelbelovend in 2e divisie

De basketballers uit Valkenswaard, die voor het eerst in de clubgeschiedenis op landelijk niveau uitkomen, hebben zaterdag bij de start van de competitie direct de eerste winst gepakt. Met een ruime overwinning zette de Falcons hun tegenstander OBC uit Oss opzij. Onder leiding van nieuwe hoofdcoach Kendell Mack (zie foto) wonnen ze met 54-77.

valkenswaard24
  / -
  • Beeld - Michael van Tol

De wedstrijd begon wat onwennig voor de Falcons waardoor OBC in de eerste minuten een kleine voorsprong nam van 4 punten. Dankzij de 1ste punten van Harlod Bombala in een Falcons-tenue, via een fast break dunk, werd de ploeg wakker en pakte de controle in de wedstrijd. Binnen 10 minuten stond er een 20 punt-voorsprong die niet meer uit handen is gegeven.

Nieuwelingen
Alle spelers eindigden op het scorebord. Nieuwkomers Bouke Cuppen en Joshua van Geene maakte hun eerste minuten voor de Falcons. Eerstgenoemde was daarbij goed voor 15 punten. Nick Paijens, die voor het tweede jaar aansluit bij de selectie, liet in het laatste kwart 8 punten aantekenen dankzij sterk spel en het afronden van uitgetekende plays.

Groeien
Ondanks de ruime overwinning is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Mooie, uitgespeelde aanvallen werden afgewisseld met slordig spel. Mink Marks eindigde als topscorer met 16 punten.

Volgende week zaterdag spelen de Falcons om 16.30 uur voor het eerst in eigen huis tegen BC Eindhoven.