17 september 2020 - 10:13
Deel dit artikel:

VVD Brabant stelt Statenvragen over Eurocircuit: 'Grote meerwaarde voor plaatselijke ondernemers'

De VVD van Noord-Brabant heeft Statenvragen gesteld over het Eurocircuit in Valkenswaard. "Helaas is er al tientallen jaren geen nieuw bestemmingsplan vastgesteld. Hierdoor mist Valkenswaard jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers", zegt de partij daarbij.

valkenswaard24 / - • Beeld - Eurocircuit

Gaby Scholder, woordvoerder Sport van de VVD Statenfractie, benadrukt namens zijn partij hoe waardevol het Eurocircuit volgens hen is. "Zeg je Eurocircuit, dan weet men waar Valkenswaard ligt. Bij de Rallycross-wedstrijden komen duizenden bezoekers. De Dakar Pre-proloog trok tienduizenden bezoekers en de MXG Pmotorcross (Formule 1 van de motorcross) trekt zelfs 80.000 bezoekers."

Belangrijk
De partij ziet de grote meerwaarde van het Eurocircuit voor toerisme, horeca, (sportieve) activiteiten en voor de plaatselijke ondernemers. De VVD heeft hierover de volgende vragen aan het college van de Provinciale Staten:
- Is de Provincie ervan op de hoogte dat door het ontbreken van een geactualiseerd bestemmingsplan nauwelijks evenementen georganiseerd kunnen worden op het Eurocircuit?
- Bent u het met VVD Brabant eens dat het Eurocircuit van belang is voor toerisme, de horeca, de sport en voor de ondernemers van Brabant?
- Wil/kan de Provincie medewerking verlenen aan het behoud van het Eurocircuit?

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug