Luister
muziek
8 oktober 2020 - 14:07
Deel dit artikel:

RKVV Dommelen en ING verlengen sponsorcontract en bouwen aan vrouwenvoetbal

RKVV Dommelen en ING blijven na zes succesvolle jaren ook de komende drie jaar samenwerken. Het sponsorcontract met hoofdsponsor ING is verlengd.

valkenswaard24
  / -
  • Beeld - RKVV Dommelen
Advertentie

De bank verlengt de komende tijd de contracten met meer dan 500 amateurvoetbalverenigingen, waar minimaal 25 procent van het sponsorbedrag wordt besteed aan meiden- en vrouwenvoetbal. RKVV Dommelen is blij met het vertrouwen van ING om samen te werken aan de groei van RKVV Dommelen en daarbinnen het meiden- en vrouwenvoetbal.

Het meiden- en vrouwenvoetbal is de afgelopen jaren volop in ontwikkeling, zo ook bij RKVV Dommelen. Binnen de club voetballen de meiden in de jeugd in gemengde teams en heeft de vereniging bij de senioren twee vrouwenteams (waarvan één in competitie) en één Veterinnen 30+-team dat 7-tegen-7 speelt.
Met onder andere de bijdrage van ING wil Dommelen de komende jaren inzetten op meer meiden en vrouwen binnen de vereniging, zowel als actief lid als in de rol van trainer, scheidsrechter, bestuurder, commissielid of andere rol. “We zijn ontzettend blij met de verlenging van ons sponsorcontract met ING en kijken uit naar de komende jaren", zegt voorzitter Lucien van de Heuvel van de voetbalclub.

Ambitieuze plannen
In de afspraken met ING zijn diverse ambitieuze plannen opgenomen met als doel de komende seizoenen deze groei te bewerkstelligen. Zo worden alle (jeugd)trainers verder ondersteund op kwalitatief gebied (opleidingen, inhoudelijke ondersteuning, kleding), gaan er wervingsactiviteiten voor zowel meiden als jongens georganiseerd worden, komen er extra trainingen via een eigen voetbalschool en wordt er gestreefd naar meer vrouwelijke vrijwilligers binnen de vereniging. Uiteraard blijft ING zichtbaar op sportpark ’t Heike en zal er, samen met de bank, gewerkt worden aan meer contacten tussen partners, sponsoren en leden van RKVV Dommelen.

Flinke groei
De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken beide partijen samen met honderden amateurclubs aan een groei van 25 procent naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25 procent meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “We zijn er trots op dat we juist in deze tijd de amateurverenigingen kunnen blijven steunen. Zij zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Het is belangrijk voor het succes van het meiden- en vrouwenvoetbal dat de amateurclubs hier ook hun rol in pakken. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en verder te ontwikkelen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie