Luister
muziek
2 december 2020 - 06:05
Deel dit artikel:

De Valk bereidt zich voor op 40 jaar damesvoetbal

Ondanks de huidige coronabeperkingen blijft VV De Valk enthousiast plannen maken voor de nabije toekomst. Eén van de hoogtepunten in 2021 is het veertigjarig bestaan van hun damesafdeling.

valkenswaard24
  / VV De Valk
  • Beeld - VV De Valk
Advertentie

Veertig jaar geleden, in maart 1981, nemen enkele meisjes het initiatief om een damesafdeling op te richten bij De Valk. Dit initiatief krijgt de goedkeuring van het bestuur en op 9 april 1981 is de damesafdeling een feit. Als de competitie begint doen twee dameselftallen en één meisjesteam van de club mee.

De ontwikkeling van de damesafdeling krijgt vleugels doordat de zaken serieus worden aangepakt. Er komen meer trainers, een aparte keeperstrainer en eigen leiders. Ouders als Tjerk en Cockie Jousma-van Holten, Jan en Riek van den Boom-Senders, Mieke Lathouwers-van Holten en Truus van Gerven-Heujerjans melden zich. In het bestuur komen Annie Scheepens-Jonkers en Annie van Asten-Meurkens. Pierre van den Heuvel wordt vaste scheidsrechter.

Kampioenschappen
Bij het eerste lustrum worden het dames- en meisjesteam kampioen. Het meisjesteam behaalt dat jaar ook het Brabantse kampioenschap, een resultaat dat een jaar later herhaald wordt. In 1986 organiseert de damesafdeling ook een groots internationaal toernooi op initiatief van voorzitter Simon van Doren.

Uit de gelederen van de damesafdeling worden drie meisjes (Wendy van Doren, Lidy Thomassen en Jolanda van Lieshout) geselecteerd voor het Brabants team tot en met 17 jaar. Lidy Thomassen krijgt ook een uitnodiging voor de nationale damesselectie en speelt uiteindelijk vier interlands voor het Nederlands Elftal.

Ontwikkelingen
"Anno 2020 zitten we weer duidelijk in de lift met ons damesvoetbal met enthousiaste dames, meisjes en een goede trainersstaf", zegt De Valk. "We hebben momenteel twee teams die deelnemen aan de veldcompetitie en twee teams die actief zijn in de zaal. Verder spelen er vijftien meisjes in de jeugdcompetitie bij de jongens."

De voorbereidingen om het jubileum te vieren zijn al gestart. Wat nu al vaststaat is dat het jubileum in ieder geval opgeluisterd wordt met een reünie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie