Luister
muziek
24 januari 2021 - 10:46
Deel dit artikel:

Erik Schaeken hoopt ooit terug te keren als hoofdcoach van SV Valkenswaard

De 35-jarige Erik Schaeken staat vanaf volgend seizoen als coach aan het roer bij VV Maarheeze en zegt SV Valkenswaard vaarwel. Met de jonge ploeg wil hij voor de prijzen gaan spelen. “We moeten prestatie en plezier samenbrengen.” We spreken hem over zijn ambities en mogelijke terugkeer.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Erik Schaeken (links)
Advertentie

Hij sprak met meerdere clubs, maar koos voor VV Maarheeze, het dorp waar hij ook woont. Ervaring deed hij eerder op als trainer-speler bij RKSV Sterksel. Daarnaast trainde hij de jeugd van SV Valkenswaard, waar hij nu nog als speler in de selectie zit. Schaeken vindt het nu tijd om serieus te beginnen aan het trainerschap. “Ook bij SV Valkenswaard heb ik gesprekken gehad. Het is een hele mooie club. Ze zeggen ook: ‘we hopen dat je terugkomt als hoofdtrainer’. Ik hoop dat ik dat ooit kan doen.”

Maar eerst een stap naar de jeugdige ploeg van VV Maarheeze. “Ik had een goed gesprek met deze club. Het is natuurlijk ook lekker dichtbij en er zit veel jeugd. Ze willen graag om de prijzen mee gaan doen. Dus ik hoop dat we in het nieuwe seizoen weer kunnen vlammen, ondanks de coronamaatregelen”, vertelt hij.

Prijzen winnen
‘Plezier’ is een belangrijke factor voor Schaeken. Een woord dat hij regelmatig laat vallen tijdens het interview. “Dat moet ook in het amateurvoetbal. Ik ben iemand die voor het hoogst haalbare gaat en prijzen wil winnen. Maar dat kan wel alleen met een hoop plezier. Samen een biertje drinken na de wedstrijd is daarbij heel belangrijk. Daar word je ook een team van.”

Als leerkracht van groep 7 en 8 op de Odaschool in Weert weet hij hoe leiding te geven en als trainer van de Onder 19 bij SV Valkenswaard weet hij hoe met jongeren om te gaan. “Je leert die mannen en hun denkwijze kennen. Als je met ze om kunt gaan dan kun je samen wat bereiken”, zegt Schaeken. “Ik heb veel trainers gehad en veel oefenstoffen mee mogen maken. In het huidige voetbal is het belangrijk dat je er veel variatie inbrengt en dat de spelers plezier hebben.”

Ambities
En zo kom je tot prijzen, zegt de nieuwe Maarheeze-trainer. “We willen proberen om iedere wedstrijd te winnen. Als je mij kent dan weet je dat ik ambitieus ben. Ik wil die spelers beter maken. Hetzelfde doel heb ik als ik voor de klas sta”, legt Schaeken uit. “In de voorbereiding en bekerwedstrijden zal blijken waar het plafond van deze groep ligt. Ik wil wel in ieder geval meedoen om een prijs. Of dat nou periodetitel is of bovenin meedoen in de competitie. Als we er maar alles aan doen.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie