Luister
Live
5 april 2021 - 15:57
Deel dit artikel:

Paasspeurtocht van VV De Valk valt in de smaak

Zaterdagmiddag stond het eerste grote evenement op het programma van de evenementencommissie van VV De Valk, de paasspeurtocht.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - VV De Valk

Zo'n 75 kinderen waren verdeeld over veertien groepen met bij iedere groep maximaal twee begeleiders die dwars door Valkenswaard een mooie voettocht moesten afleggen om letters te verzamelen. Onderweg waren er vier stopplaatsen waar een activiteit moest worden uitgevoerd om een letter te verdienen.

Zo moest er op het Warande-veldje punten verzameld worden door ballen in gaten te schieten door zowel de kinderen als de begeleiders. Bij speeltuin 't Ooike moesten er bij de paashaas ballen in de mand gegooid worden. Tevens kregen de deelnemers hier lekkere pannenkoeken te eten.
Op het voetbalveldje bij de kinderboerderij moesten er penalty's genomen worden waar Valkmascotte 'Falco' op doel stond. De laatste tussenstop was bij het speeltuintje in de Reestraat waar een hindernisparcours was uitgezet. De kinderen moesten met een lepel waar een ei op lag het parcours afleggen zonder het ei te laten vallen.

Bij terugkomst op 't Valkennest moest er van alle verzamelde letters een slogan gemaakt worden. De slogan was 'Hup De Valk is onze club'. Als de groep deze slogan aan De Valk-voorzitter Corné Maas vertelde, dan kreeg iedereen als dank een paastraktatie mee naar huis.

Volgende evenemente
Alle kinderen en begeleiders gingen met een brede glimlach weer naar huis na een avontuurlijke middag. De Valk bedankt alle vrijwilligers die dit evenement tot een succes hebben gemaakt. Een mooie start van onze evenementencommissie die alweer vergevorderd is met het volgende evenement. Binnenkort zal er een online pubquiz gehouden worden. Meer informatie daarover zal snel bekend worden gemaakt.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug