Luister
muziek
19 mei 2021 - 06:26
Deel dit artikel:

Eén jaar Buitenschoolse Sportieve Opvang: wethouder Theus neemt een kijkje

Deze week viert de Buitenschoolse Sportieve Opvang (BSO) Sportstuif in Valkenswaard haar eenjarig bestaan. Opgericht in een tijd van nood tijdens de coronacisis, waarbij er naschoolse kinderopvang verzorgt wordt. Volgens de maatschappij beweegt de Nederlandse jeugd zich te weinig en juist voor de basisschoolkinderen is het belangrijk om in contact te komen met sport en beweging, buiten alles wat elektronische apparaten te bieden heeft. Buiten zijn is gezond.

valkenswaard24
  / Michael van Tol
Advertentie

Alhoewel er reeds een aantal organisaties zich bezighouden met het aanbieden van naschoolse kinderopvang, was er toen nog geen organisatie die zich bezighoudt met sportieve naschoolse activiteiten. Valkenswaard heeft daarmee de primeur. Nu, een jaar later, is dit vernieuwende concept ook aangenomen in andere gemeentes buiten Valkenswaard. Wethouder Mieke Theus is bij de aftrap aanwezig voor de viering van het eenjarig bestaan.

Omgang en sportiviteit
Iedere dag is er een sportprogramma beschikbaar voor zowel jong en oud, onder begeleiding van vakdocenten in lichamelijke opvoeding. Bewegen, strijden voor een overwinning in een potje voetbal en met elkaar sportief bezig zijn, leert de kinderen omgang en sportiviteit. In deze combinatie sporten de kinderen op een professionele manier en wat zeker belangrijk is, in een veilige omgeving.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie