Luister
Live
27 mei 2021 - 11:10
Deel dit artikel:

Robine en Yannick Lacroix vinden vanuit SV Valkenswaard weg naar PSV en MVV

Robine (15) en Yannick (17) Lacroix maken allebei de overstap naar een profclub, na jaren bij SV Valkenswaard gespeeld te hebben. Robine gaat naar Jong PSV en Yannick naar de Onder 21-selectie van MVV Maastricht.

valkenswaard24 / Amateurvoetbal Eindhoven • Beeld - Amateurvoetbal Eindhoven / MVV

Via Amateurvoetbal Eindhoven

Hun vader, Ramon Lacroix, was in het verleden een zeer verdienstelijke voetballer. Bij MVV speelde hij vier seizoenen betaald voetbal, waaronder twee jaar in de Eredivisie. Ook zijn vader Jos Lacroix was prof. Hij speelde in de jaren zeventig en tachtig voor MVV en Helmond Sport. De (klein)kinderen Robine en Yannick hebben de voetbalgenen van hun vader en opa geërfd. Beiden maken komend seizoen de overstap naar een betaald voetbalorganisatie.

In de voetsporen van Van de Donk
Robine speelde dit seizoen bij UNA JO15-G, na diverse jaren bij SV Valkenswaard te hebben gespeeld. Het komend seizoen maakt ze deel uit van de selectie van Jong PSV. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar grote voorbeeld Daniëlle van de Donk, die ook via SV Valkenswaard, UNA (en VVV en Willem II) uiteindelijk bij PSV terecht kwam. Nu maakt zij al jaren furore bij het Engelse Arsenal en het Nederlands elftal. 

Yannick speelde dit sezoen in JO19-1 van SV Valkenswaard en debuteerde inmiddels in het eerste elftal van de Bosuilen. Hij verkast komend seizoen naar MVV, waar hij deel gaat uitmaken van de Onder 21-selectie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug