Luister
Live
2 juni 2021 - 11:05
Deel dit artikel:

Weer 'lekker buiten' waterpret bij De Wedert | FOTO'S

Het buitenbad van De Wedert is dinsdag geopend met een stralende zonnige dag als beloning. Valkenswaard24 nam even na het middaguur een kijkje.

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Evert Meijs

Er staan zo’n vijftien fietsen in de rekken. Enkele knullen wachten op hun maatje om daarna gezamenlijk naar binnen te gaan. In het kassahokje zit een dame puzzels op te lossen. Op de vraag of er deze eerste dag al bezoekers zijn, zegt ze: “Er zijn sinds de opening om 10.00 uur al 25 betalende volwassenen en zeven kleintjes binnen. Ze zijn allemaal blij dat ze weer iets kunnen. En lekker buiten, natuurlijk.”

Voor het maken van foto’s moet volgens protocol collega André via de mobilofoon opgeroepen worden. Hij verzoekt de kassadame om Gerard even te bellen. Die neemt niet op en daarom komt er toch toestemming voor enkele kiekjes.

Peuter
Verspreid over het grote gazon zitten sommige groepjes mensen, vaak moeders met een klein kindje. Op een ander veldje zijn jongens aan het voetballen. Een moeder klimt met haar peuter op de trap van een glijbaan en bij de achteringang van het gebouw zit een verliefd stelletje elkaar te liefkozen.

“Klim maar op het dak om enkele foto’s te maken”, zegt André, die het ook lastig vindt dat de eindverantwoordelijke niet opneemt. “Zal ik je een zetje geven?", biedt hij aan, maar een tuinstoel biedt uitkomst. Deze unieke plek geeft een mooi totaalbeeld van het complex, dat volgens André morgen wel wat drukker zal zijn. “Dan is het woensdag en dan wordt het nog warmer dan vandaag.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug