Luister
Live
4 juni 2021 - 11:18
Deel dit artikel:

Nu mag ook Bowling Valkenswaard helemaal open: ‘Meer dan een jaar op gewacht’

Voor zijn gevoel is hij meer dan een jaar dicht geweest, maar zaterdag 5 juni openen Jos Sterken en Melvin Daelmans de deuren van hun Bowling Valkenswaard weer. Alles is weer mogelijk: van bowlen tot hapjes en van dineren tot poolen.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Michael van Tol / Moor Media

In maart 2020 ging het slot er abrupt op bij de horeca, zo ook bij Bowling Valkenswaard. “We waren vol in bedrijf met van alles”, vertelt Jos. “We zaten toen echt in een stijgende lijn. Ik heb een traantje weg zitten pinken.”
Dan de stap naar 1 juni 2020, waarop de horecaondernemer te horen krijgt dat ze een gedeelte sportaccommodatie waren, vanwege de bowlingbaan. Het betekende dat Jos met zijn bedrijf alleen met het bowlinggedeelte open mocht gaan. “We hebben het geprobeerd, maar dat werkte niet. Mijn bedrijf is gezelligheid en daar hoort ook een drankje en bitterballetje bij.”

Klanten lieten weten dat ze ‘wel weer terug zouden komen’ als alles weer helemaal open zou zijn. “’De gezelligheid die we van Bowling gewend zijn, die is er op dit moment niet’, zeiden ze.” Jos besloot om zijn zaak weer te sluiten. “Omdat ik het gevoel had dat het eerder afbreuk deed aan mijn bedrijf, dan dat het iets opleverde.”

Kerstversiering
Eind oktober kwamen er wederom versoepelingen, maar opnieuw kon de horecazaak maar deels open. Jos nam de keuze om ook nu de zaak niet open te gooien. “Voor mijn gevoel zijn we al meer dan een jaar dicht.” Ze hielden in de tussentijd wat onderhoud aan de machines en voegden nieuwe spellen toe aan de Ballroom, waar je allerlei balspellen kunt spelen als poolen, bierpongen en tafelvoetbal. “In december hadden we zo veel vertrouwen dat we weer open mochten, dat we de kerstversiering opgehangen hadden”, vertelt Jos. Daar voegt Melvin Daelmans (29) aan toe: “Dat hing er een week en toen hebben we het weer weggehaald.”

Steun en toeverlaat
Jos wil graag dat zijn compagnon Melvin aan het woord komt. “Melvin werkt al bijna vijftien jaar hier en is mijn steun en toeverlaat.” Hij kwam van het Were Di af en wist niet zo goed wat hij wilde gaan doen. “Hij kwam bij mij stagelopen en is zo overgegaan naar algemeen medewerker tot bedrijfsleider”, legt Jos uit. “Ik ben iedere dag nog blij dat hij er is. Hij is altijd blij, begint als eerste en stopt als laatste. Dat is een uitstervend ras in de horeca.” Melvin verdient volgens hem daarom wat lof en aandacht.

Ook voor hem was het een rare tijd. “Er viel vrij weinig te doen, want alles is hier nog heel erg nieuw”, legt hij uit. “Maar we mogen weer. Het is wel allemaal rekening houden met de regeltjes. We worden er soms wel helemaal gek van.” Maar Melvin is er klaar voor. “Dit verleer je niet. Ik zit er al aardig in, dus ik denk dat we meteen goed van start kunnen gaan.”

Blik op de Markt
Een stukje verderop ligt de Markt van Valkenswaard, met daaraan tal van horecazaken met een ruim terras. “Het is jaloezie met een knipoog”, zegt Jos. “Ik gun iedereen het beste en de terrassen zijn een verrijking voor het nieuwe centrum. Maar als ik zie hoe zij hun terrassen kunnen exploiteren en wij niet… Ja, wij hebben dat gewoon niet. Dat had ik ook wel graag gezien.” Het voelt voor Melvin ook een beetje dubbel. “We hebben er nu dan ook wel echt zin in om weer mensen te gaan ontvangen.”

Maatregelen
Na ruim een jaar oefenen en uittekenen, ziet het er spic en span uit bij Bowling Valkenswaard. Alles mag open. In het horecagedeelte kunnen tot dertig mensen zitten op anderhalve meter afstand. Bij de bowlingbaan mogen er nog eens vijftig. Daarnaast is er duidelijke bewegwijzering aangebracht en genoeg mogelijkheid om je handen te desinfecteren.

Melvin verwacht dat de Bowling vol zit de komende dagen. “We hebben al flink wat reserveringen.” De zaak is van donderdag tot en met zondag geopend van 14.00 uur tot 22.00 uur. Reserveren kan online via DEZE SITE.

Een aantal van bovenstaande foto’s zijn gemaakt vóór de coronatijd

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug