Luister
muziek
13 juni 2021 - 15:52
Deel dit artikel:

Vluchtelingenkinderen in het middelpunt bij toernooi van SV Valkenswaard

Het weekend van 12 en 13 juni staat in ons land in het teken van de eerste Nationale Voetbaldag. Clubs worden gestimuleerd om leden en niet-leden uit te nodigen voor een voetbaltoernooi en andere leuke activiteiten. Ook SV Valkenswaard heeft zich ingeschreven, maar geeft er een iets andere draai aan door specifiek vluchtelingenkinderen uit te nodigen. Bestuurslid en medeorganisator Danny Schrijvers legt uit hoe de insteek van de Bosuilen is.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

“Kinderen tot en met zestien jaar hebben zich kunnen inschrijven. We hebben maar liefst 220 aanmeldingen ontvangen en hebben 26 teams samengesteld in verschillende leeftijdscategorieën. Zaterdagmorgen om 11.00 uur zijn we van start gegaan en om 16.00 uur is de afsluiting”, aldus penningmeester Danny Schrijvers. Af en toe laat de zon zich zien en de temperatuur op de velden is optimaal. Jongens en meisjes spelen naar hartenlust hun partij voetbal en zo’n veertig vrijwilligers zijn aangetrokken om alles in goede banen te leiden. “We hebben elk jaar een seizoenafsluiting, maar deze keer is het wel bijzonder. Allereerst omdat vandaag het gevoel overheerst dat corona op zijn einde loopt voor de sporters, en omdat deze dag in het teken staat van de Nationale Voetbaldag.”

Zeynep uit Turkije
SV Valkenswaard heeft samenwerking gezocht met Cordaad Welzijn en vluchtelingenkinderen expliciet uitgenodigd om deze dag mee te doen. Aan een tafeltje op het terras zit een echtpaar uit Turkije en laat zich een frietje heerlijk smaken. “Wij wonen pas acht maanden in Nederland en één maand in Valkenswaard. We vinden het leuk dat onze dochter Zeynep ook meedoet. Kijk, dáár loopt ze, in een lichtblauw shirt.” Aan het hek wapperen de vlaggen van verschillende landen, want elk team voetbalt vandaag onder de naam van een land. Sommige kinderen nemen fruit uit een houten kar of friet van een frietwagen en peuzelen dat op op de tribune, die vandaag speciaal voor de deelnemers is gereserveerd. Als afsluiting ligt er voor iedereen behalve een prijs nog een ijsje in het verschiet.

App
In de kantine zitten Janique en Berry achter de computer. Zij verzamelen alle uitslagen en voeren die in op de computer. Janique: “Vandaag kan iedereen op zijn eigen telefoon meekijken naar alle uitslagen van alle wedstrijden. Bovendien staat buiten een scherm waarop ook de uitslagen zijn af te lezen.” Ze tikt het scherm even aan en ziet dat op dit moment maar liefst 290 personen op de telefoon meekijken. “We vinden het ook leuk om te zien hoeveel mensen met de uitslagen volgen”, aldus Berry. “Zo hoef je niet iedere keer meer om te roepen wat de uitslag is”, zegt Janique, die blij is dat de app op deze drukke dag gebruikt kan worden.

Voor iedereen uit de buurt
Dat alle voorbereidingen prima verlopen, blijkt wel als je voorzitter Jacques van Gerven en penningmeester en inkoopmanager Danny Schrijvers even later ontspannen aan een tafeltje ziet zitten. “Prachtig om te zien hoe het sociale aspect vandaag een mooie toevoeging is van de jaarafsluiting”, zegt Danny, terwijl één van de jonge clubleden als omroeper weer een nieuw plaatje draait. Teams die even pauze hebben, gooien hun schoenen aan de kant en maken gebruik van het springkussen, dat natuurlijk in de vorm van een voetbal naast het veld staat opgesteld. Na een zwaar jaar zonder voetbal en teruglopende inkomsten heeft SV Valkenswaard het motto van de KNVB ‘voor iedereen uit de buurt’ letterlijk ter hand genomen en met veel succes vormgegeven.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie