Luister
muziek
14 juli 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

Nieuwe SV Valkenswaard-trainer Goeran van den Heuvel heeft er weer zin in

Goeran van den Heuvel is 'back in business'. Vanaf komend seizoen is hij de nieuwe hoofdtrainer van SV Valkenswaard. De vijftigjarige Veldhovenaar volgt Frank Weijers op, die naar Marvilde is vertrokken. Van den Heuvel was twee seizoenen zonder club, nadat hij in april 2019 - vanwege privéomstandigheden - afscheid nam van RPC.

valkenswaard24
  / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Via Amateurvoetbal Eindhoven

Van den Heuvel is in het bezit van het UEFA A-diploma en begon zijn trainerscarrière in 1995. Hij was werkzaam bij DBS, Veloc, Marvilde, FC Eindhoven (onder andere C-jeugd en wedstrijdanalist eerste elftal), opnieuw DBS, Geldrop. VV Gestel, Rood Wit V. en ODC Boxtel. Ook werkte hij voor de KNVB, als docent en regio-trainer. Bij Valkenswaard wordt Van den Heuvel bijgestaan door assistent Michael van Dooren en keeperstrainer Bernie Geboers. Daarnaast heeft hij nauw contact met Ruwin Verwoert (tweede) en Alfred Westreenen (JO19).

Amateurvoetbal Eindhoven sprak de nieuwe trainer van de Bosuilen vorige week op sportpark Den Dries, waar hij aandachtig toeschouwer was bij de vriendschappelijke wedstrijd tussen Valkenswaard en Dommelen. De derdeklasser won afgetekend met 6-2, maar Van den Heuvel hecht nog geen waarde aan deze uitslag. “De wedstrijdselectie van Valkenswaard was zeker nog niet compleet. Er is dus geen peil op te trekken. Het is echter wel goed dat ik deze gasten al een keer aan het werk heb gezien en dat ik kennis heb kunnen maken met allerlei mensen die hier bij de club actief zijn.”

Stabiel
Het coachen liet Van den Heuvel nog over aan assistent Michael van Dooren. “Bewust, want ik moet eerst iedereen een beetje leren kennen. Ik merk echter wel dat ik het voetbal heb gemist en heb er ontzettend veel zin in om weer te beginnen. Het klikte meteen met de technische mensen en met een afvaardiging van de spelers. De ambitie is om met Valkenswaard een stabiele tweedeklasser te worden, maar als de kans zich voordoe, willen we ook graag omhoog. En met zoveel mogelijk eigen jongens en/of spelers die hier zijn opgeleid. Al blijven goede spelers van buitenaf zeker welkom.”

Na zijn vertrek bij RPC, was het een tijd stil rondom de trainer Goeran van den Heuvel. “Nu ik alles terug op de rit heb, wilde ik graag weer aan de slag. Dat dit Valkenswaard is geworden, had ik niet verwacht. Juist, omdat de meeste trainers gewoon bleven zitten en ik niet had gedacht dat Frank Weijers zou vertrekken. Plotseling kwam alles echter in een stroomversnelling. En mijn naam was hier blijkbaar al een paar keer genoemd. Ik werd benaderd door mensen van de club. Of ik interesse had en of we een keer konden praten. Het gesprek verliep uitstekend en ik voelde me hier meteen welkom.”

Sterk
Met de komst van Sem van Ham (FC Eindhoven 021), Jordi van Meurs (FC Eindhoven/av), Fitim Maloku (SBC) en Koen Wouters (EFC) én de overgang van een aantal talentvolle jeugdspelers beschikt Valkenswaard voor het nieuwe seizoen over een kwalitatief goede selectie. Van den Heuvel: “Ik ben allereerst verantwoordelijk voor het eerste elftal, maar houd uiteraard ook goed in de gaten hoe de jongens in het tweede en de jeugd het doen. Ik denk dat we – mits iedereen fit blijft – een sterk elftal hebben, met in elke linie enkele prima spelers. Voor mij zijn er in de tweede klasse diverse kandidaten voor de titel en wij willen graag een rol van betekenis spelen.”

Van den Heuvel voelt zich uitstekend thuis bij een ‘Kempische’ club als Valkenswaard. “Niet alleen de gemoedelijkheid en gezelligheid spreken me aan, maar de ook de organisatie die hier is neergezet. Het bestuur, de technische staf en de spelersgroep. Uit alles blijkt een gezonde ambitie.” En is de trainer Goeran van den Heuvel zelf nog veranderd? “Ik denk dat ik wel wat rustiger ben geworden. Ik relativeer alles meer. Als ik vroeger een wedstrijd verloor, was ik daar goed ziek van. Nu baal ik nog steeds, maar ben al snel weer bezig met het vervolg. Misschien is dat wel het positieve van ouder worden.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie