Luister
muziek
18 juli 2021 - 11:20
Deel dit artikel:

Meer, beter en blijvend bewegen krijgt vorm in Valkenswaard

Sportverenigingen en zorgprofessionals zetten zich in voor een actief en plezierig leven door aandacht te besteden aan structureel en veelzijdig bewegen. Om dit te bereiken is onder andere deelgenomen aan de Athletic Skills Model (ASM)-opleiding. Deelnemers van H.O.D., RKVV Dommelen, Rugbyclub The Vets, Fysio de Valkenswaardse, Fysotherapie van Hoof en RBOB de Kempen behaalden afgelopen woensdag hun certificaat.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - RKVV Dommelen
Advertentie

Het Athletic Skills Model is een model waarbij sporters met behulp van een bewezen methodiek worden opgeleid tot veelzijdige bewegers. Daarin staan het aanpassingsvermogen en plezier in bewegen centraal. De deelnemers aan de opleiding kunnen ASM nu verder implementeren binnen hun aanbod. Dit is belangrijk voor de verenigingen, onderwijs en zorg. Veelzijdig bewegen in plaats van enkel de hoofdsport (bijvoorbeeld voetbal, hockey, rugby) is belangrijk voor de fitheid, vitaliteit en is de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Dit trainingsconcept vergroot onder meer de kans om een betere speler te worden en draagt eraan bij dat een speler het spel langer leuk blijft vinden. De variëteit zorgt voor nieuwe prikkels en een verlaagde kans op blessures.

Vervolg

Vanaf komend schooljaar en seizoen wordt de methodiek om jeugd meer en beter te laten bewegen toegepast in het basisonderwijs en binnen de 3 verenigingen, ondersteund door Fysio de Valkenswaardse en Fysotherapie van Hoof. Gezamenlijk wordt er gewerkt, via een jaarplanning, aan het toepassen van de vele vormen van bewegen in de gymlessen en trainingen. Daarnaast worden binnen de 3 verenigingen de jeugdtrainers geschoold in het toepassen van de MBBB-methodieken in de trainingen van de vele jeugdteams. Doel van dit (extra) aanbod is om de jeugd op scholen en de verenigingen veelzijdiger te laten bewegen, wat leidt tot een bredere motorische ontwikkeling, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier!

Toekomst

Het doel, dat is opgenomen in het Valkenswaard Sport- en Beweegakkoord, is om zoveel mogelijk organisaties aan te laten sluiten bij Meer Beter Blijvend Bewegen. Dit is ook een wens van de wethouder sport Theo Geldens: “Dat voldoende sport en bewegen van groot belang is, hoef ik niet vaak meer uit te leggen, maar toch doen we het te weinig en ook te eenzijdig. Elk initiatief dat bijdraagt aan een gezonder Valkenswaard ondersteun ik dan ook van harte. Zeker wanneer het, zoals bij Meer Beter Blijvend Bewegen, komt vanuit de Valkenswaardse gemeenschap zelf”.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie