muziek
24 juli 2021 - 14:56
Deel dit artikel:

Oranjevrouwen met Van de Donk weten niet te winnen van Brazilië

Daniëlle van de Donk heeft met de Oranje Leeuwinnen niet weten te winnen van Brazilië. In de tweede groepswedstrijd van de Olympische Spelen werd het 3-3 na een spannende pot.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - KNVB (archieffoto)

Wederom wist superspits Vivianne Miedema meermaals het net te vinden in Tokio. Ze scoorde voor het eerst al in de derde minuut. In de zestiende minuut was het de Braziliaanse Debinha die gelijk maakte en tekende voor de ruststand van 1-1.

Ook in de tweede helft was het Miedema die de score opende, in de 59ste minuut. Daarbij had ze veel geluk door geblunder van de Braziliaanse keepster. Daarna stond superster Marta op en scoorde de gelijkmaker in de 65ste minuut uit een penalty. Slechts drie minuten later pakte Brazilië zelfs de voorsprong door een doelpunt van Ludmila Da Silva. Maar Dominique Janssen zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd, met een schitterende vrije trap: 3-3. Dit bleek ook de eindstand te zijn.

China wacht

Door het gelijkspel staat het Nederlandse vrouwenteam eerste in hun groep, samen met Brazilië dat ook vier punten heeft. In de volgende en laatste groepswedstrijd treedt Nederland aan tegen China op dinsdag 27 juli.