Luister
muziek
23 juli 2021 - 05:58
Deel dit artikel:

Petitie voor goed buitenbasketbalveld in Valkenswaard

Basketbalvereniging Valkenswaard Falcons is een petitie gestart om een goed buitenbasketbalveld in Valkenswaard terug te brengen.

valkenswaard24
  / Bastiaan Waterreus en Jaap de Win
  • Beeld - Valkenswaard Falcons
Advertentie

Tot zo’n tien jaar geleden waren er twee mooie full court-basketbalvelden bij de LTS Don Bosco. Hier werd heel veel gebruik van gemaakt door basketballiefhebbers uit Valkenswaard en omgeving. Met het verdwijnen van de LTS verdwenen ook de basketbalvelden en hier is nooit een goed alternatief voor teruggekomen.

Op dit moment zijn er wel enkele veldjes in Valkenswaard, maar deze zijn niet geschikt om serieus te kunnen basketballen, vinden de Falcons. Dit heeft volgens hen diverse oorzaken. Bijvoorbeeld een combinatie met een voetbalveld, slechte baskets die op de verkeerde hoogte hangen, onjuiste afmetingen, geen lijnen et cetera. "Ons doel is om te zorgen dat er een goed basketbalveld wordt aangelegd met goede baskets, een geschikte ondergrond en de juiste afmeting en lijnen", zeggen de initiatiefnemers Bastiaan Waterreus en Jaap de Win. "Hiermee kan tevens voorkomen worden dat er geld besteed wordt aan veldjes die door een verkeerde aanleg helaas niet gebruikt worden."

Gemeente is positief

De behoefte aan een goed basketbalveld was er al maar is door corona nog verder verstrekt, stellen de Falcons. "Met name voor onze jeugdleden was het lastig dat zij niet buiten konden sporten terwijl vriendjes die bijvoorbeeld voetballen bijna de hele coronaperiode hebben kunnen sporten. Daarom doen wij aan al onze leden en iedereen die onze sport een warm hart toedraagt een dringend verzoek onze petitie te tekenen. Wij hebben onze plannen reeds met de gemeente besproken en zij zijn enthousiast, aan ons de taak om ze verder te overtuigen."

Sinds de opening van de petitie, drie dagen geleden, is deze al door meer dan 240 mensen getekend. Wil je deze ook ondertekenen, klik dan HIER of scan onderstaande QR-code.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie