Luister
muziek
23 Juli 2021 15:59
Deel dit artikel:

Valkenswaard hangt regenboogvlag uit

Vol trots wappert hij vanaf deze week op het Hofnarplein bij het gemeentehuis in Valkenswaard; de regenboogvlag. De gemeenteraad steunde een motie hierover van raadslid Jos Peeters afgelopen 15 juli, en het college van burgemeester en wethouders heeft dat overgenomen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

“De motie onderstreepte dat Valkenswaard sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie hoog in het vaandel heeft staan en met het hangen van de vlag benadrukken we dat nog eens”, zegt burgemeester Anton Ederveen. De gemeente gaat kijken hoe dat in communicatie en het onderwijs vorm krijgt en verder uitgewerkt zou kunnen worden.

De partij H&G zegt zich graag te willen profileren als sociale, verdraagzame en betrokken gemeente. Zij vinden dat alle burgers gelijke rechten en plichten hebben.

In meer dan honderd gemeenten in Nederland wordt al de regenboogvlag gebruikt. Daarnaast zijn er 55 gemeenten aangemerkt als regenbooggemeente. Zij maken zich sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en intersekse. Iedere gemeente kan zich in principe uitroepen tot regenbooggemeente.

Regio

In onze directe regio zijn niet veel gemeentes op dit moment een regenbooggemeente. Dichtstbijzijnd zijn dat Eindhoven en Weert. Ook bijvoorbeeld Helmond draagt deze titel, net als Tilburg. In totaal zijn er 55 regenbooggemeenten in Nederland. In Brabant zijn dat er zeven.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie