Luister
muziek
2 augustus 2021 - 06:03
Deel dit artikel:

Veel minder deelnemers dan gehoopt bij voorrondes NK Stoepranden in Valkenswaard

Zaterdag kon gestreden worden voor een plekje in het Open Valkenswaards Kampioenschap Stoepranden. Handbalclub VHC’13 organiseerde het evenement op het terrein van SV Valkenswaard aan de Pastoor Heerkensdreef. Jammer dat de opkomst tegenviel.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Om 09.00 uur moet het nostalgische festijn beginnen op het kunstgras van de voetbalvereniging. Maar het is stil op het voetbalterrein. Voorzitter Twan Verhoeven van de handbalclub: “Er zijn weinig inschrijvingen gekomen. Da’s triest. We hebben er veel tijd en geld ingestoken en verwachtten duizend kinderen.”

Vakanties mochten weer

Verhoeven vermoedt dat de tegenslag te maken heeft met meerdere aspecten. “We hebben onze materialen uitgeleend aan de basisscholen. Dan konden ze daar oefenen. Maar ik hoor dat niet op alle scholen de sets gebruikt zijn. Ook alle speciale ballen waren kwijt.” Toen de organisatie van de voorrondes werd opgestart, was er nog sprake van een heftige coronapandemie. Vakanties zouden allemaal geannuleerd worden. “Hoe verder we naar voren gingen, hoe meer weer mocht. Nu mag er inmiddels zó veel, dat je weer op vakantie mag. Die hadden we niet zien aankomen.” Verhoeven blijft er positief onder, ondanks dat maar twintig inschrijvingen konden worden genoteerd.

Voor deze zaterdag is het programma danig ingedikt; het begint veel later en stopt veel eerder. “Ik heb wel gehoord dat er nog een aantal mensen komt kijken.” De voorzitter is er zeker van dat het tóch een gezellige dag wordt voor de organisatoren. “Opvallend dat het in Rotterdam en in Drenthe een gigantisch succes werd. Kijk maar naar de foto’s. Misschien moet het wel groeien in Valkenswaard. En we hebben geleerd dat je het niet in de vakantie moet doen. Bovendien moeten we basisscholen beter instrueren en beter flyeren.”

Chapeau

De EHBO-tent is voor deze dag afgeblazen. Ook een partytent om de handbalclub te promoten is niet opgezet “We hebben toch al veel geld uitgegeven: de tien stoeprandsets alleen al kosten zeventig euro per stuk. Maar die gaan we volgend jaar opnieuw gebruiken.”

’s Middags zijn een tiental jongeren en enkele volwassenen inderdaad het stoeprandspel aan het beoefenen. Het principe is snel bij iedereen bekend: gooi de bal tegen de andere stoeprand en verzamel op die manier de meeste punten. Chapeau voor de organisatoren, die zo positief blijven, ondanks dat slechts twee procent van de verwachte aanmeldingen is gerealiseerd.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie