Luister
Live
7 augustus 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

Vakantiegangers! De Groote Heide heeft alles van natuur en recreatie te bieden

Mocht je op vakantie zijn in onze regio óf gewoon een dagje eropuit gaan, neem dan een kijkje bij De Groote Heide. Verwonder je over de diep paarse heide, fris groene bossen, beken, riviertjes en vennen, en de vele cultuurhistorische bezienswaardigheden.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - De Groote Heide

Via Visit Brabant

Visit Brabant neemt je mee over dit unieke stuk landschap. "De Groote Heide in Noord-Brabant is een unieke bestemming voor natuur, toerisme en recreatie. Opvallend is het dorpse karakter met stedelijke voorzieningen binnen handbereik", vertellen ze op hun website.

Dit grensoverschrijdende natuurgebied van maar liefst 6000 hectare groot doorkruist Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Hamont-Achel en Pelt. ​De fietsroute loopt door natuurreservaat De Malpie met prachtige heide, vennen, bosgebied en rivier de Dommel. Door de veelzijdigheid is dit gebied ideaal voor ontspannende wandel- en fietstochten. Leuk weetje: dankzij de ongekende schoonheid van De Malpie werd Valkenswaard in 2016 bekroond tot "Wandelgemeente van het Jaar". Dat belooft wat!

Leenderbos

De route vervolgt zich door het Leenderbos wat bestaat uit prachtige naaldbomen. Ook wordt hier gewerkt aan het steeds meer terugbrengen van de heide. Het bos wordt bevolkt door o.a. reeën, vossen, wilde zwijnen, hazen en konijnen. Ben je een vogelliefhebber? Neem je verrekijker mee en ga op zoek naar de ijsvogel, roerdomp, wespendief en nachtzwaluw.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug