Luister
Live
18 september 2021 - 06:04
Deel dit artikel:

Valkenswaard Falcons kunnen eindelijk gaan bouwen: 'We beginnen vanaf nul'

De Valkenswaard Falcons kunnen eindelijk weer gaan basketballen. Na een afgekapt seizoen door corona, gaat de club dit jaar bouwen. Coach Kendell Mack legt uit hoe hij dat gaat doen, met een redelijk onervaren team.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Michael van Tol

Dat het seizoen stopte door corona, is volgens Mack misschien maar goed ook. “Ik moest op een resetknopje drukken, omdat de manier waarop we speelden niet geschikt was voor de spelers die ik had. Gelukkig waren we nog niet heel ver in het seizoen”, vertelt hij in gesprek met Valkenswaard24.

Hij bouwt met het team nu aan een nieuwe tactiek. Dat doet hij onder meer met de 19-jarige Sem Berkhof, die vorig jaar overkwam van BS Weert. “Ik speelde in een hoge jeugdcompetitie, maar had het gevoel dat ik de lol in basketbal terug moest vinden”, zegt Berkhof. “Toen kwam ik hier en speelde één wedstrijd die we wonnen. Ik had toen echt weer het gevoel van blij zijn na een overwinning. Dat had ik de afgelopen vijf jaar in Weert niet meer gehad. De club waar ik zat, was allemaal stuk strenger. Je kunt ook kritisch zijn op hoe spelers benaderd worden. Niet de juiste manier. Hier bij Falcons word ik in mijn waarde gelaten en wordt er positieve feedback gegeven.”

In Valkenswaard heerst volgens de jongeling een verenigingsgevoel. De club wil het graag wat professioneler aanpakken. Dat is ook de reden dat Mack binnengehaald werd. De voormalig basketbalprof wil er een tactiek instampen bij de Valkenswaard Falcons. Mack: “Ik moet nog even kijken wat voor team het gaat worden. Ik ging naar Valkenswaard, waar ik nog nooit van gehoord had. Er heerst hier niet echt een basketbalcultuur, dus we beginnen vanaf nul.” Met de nieuwe tactiek worden alle spelers in het spel betrokken en continu in beweging. “Het ziet er nog niet al te best uit, maar aan ons de taak om dat er helemaal in te krijgen”, vertelt Berkhof.

‘Winnen, that’s it’

Of ze een doel hebben voor komend seizoen? “Ik doe dit met een doel en dat is winnen. That’s it”, zegt de coach. “Ik besef dat deze jongens andere prioriteiten hebben in hun leven. Het gaat mij er vooral om om de cultuur erin te brengen. Dat is niet altijd leuk om te doen, maar voor mij is basketbal leuk.”

Start seizoen

De eerste wedstrijd van het seizoen spelen de Valkenswaards Falcons deze zaterdag 18 september tegen TSBV Pendragon uit Tilburg om 17.00 uur in de sportzaal van De Wedert.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug