Luister
muziek
15 oktober 2021 - 13:59
Deel dit artikel:

Karatelessen bij Isshokenmei in Valkenswaard weer van start

Nu het sporten in Nederland weer als vanouds mogelijk is, is ook Isshokenmei Dojo uit Valkenswaard na de zomervakantie weer gestart met haar lessen. Hier wordt les gegeven in het Japanse kyokushinkaik, een full-contact-karatestijl.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Isshokenmei Dojo
Advertentie

Begin 2020, net voor de start van de coronapandemie, is leraar (sensei) Twan gestart met het wekelijks lesgeven aan zowel junioren als senioren. Gezien de verschillende beperkingen die er van overheidswege golden, hebben de eerste anderhalf jaar van Isshokenmei in het teken gestaan van het gebruikmaken van de mogelijkheden die er waren. Dat betekent dat de lessen veelvuldig in het Wilhelminapark in Valkenswaard gegeven werden, op voldoende onderlinge afstand.

Al deze beperkingen zijn nu echter komen te vervallen, waardoor de lessen weer plaatsvinden in de gymzaal aan De Smelen. Ook komen alle aspecten van het kyokushinkai weer aan bod, ook de onderdelen waarbij de onderlinge afstand beperkt is, zoals het sparren.

Sensei Sandra

De belangrijkste ontwikkeling bij Isshokenmei sinds de zomervakantie is echter het feit dat sensei Sandra van Ham is aangesloten als medesportschoolhouder. Dat betekent dat vanaf nu de lessen gezamenlijk door sensei Twan en sensei Sandra gegeven worden.
Sensei Sandra is Europees kampioen en meervoudig Nederlands kampioen geweest. Daarnaast is ze meermaals derde geworden op de wereldkampioenschappen. Met al haar ervaring en kennis van alle aspecten van het kyokushinkarate gaat ze een welkome verrijking zijn voor Isshokenmei.

Interesse en meedoen

Doordat er nu twee leraren voor de groep staan, wordt er nog gevarieerder les gegeven en kan er nog meer specifieke aandacht aan leerlingen besteed worden. Mocht je interesse hebben om eens een proefles mee te doen, dan ben je van harte welkom. De sport is geschikt voor iedereen: van jong tot oud. Op de website vind je nog veel meer informatie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie