Luister
muziek
18 oktober 2021 - 11:17
Deel dit artikel:

Kinderen leven zich met e-sporter Dennis Verhoeven uit bij FIFA 22-toernooi van De Valk

Dennis Verhoeven uit Valkenswaard is een groot voorbeeld voor jonge gamers en voetballers. Niet alleen als Nederlands kampioen e-sporter, maar ook als ‘gewone’ keeper van het eerste van VV De Valk. Hij staat in het middelpunt van het  Open Valkenswaards Kampioenschap FIFA 22 (OVK) dat afgelopen weekend georganiseerd was.

valkenswaard24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Bernice Dings
Advertentie

De met plastic geblindeerde ramen verraden dat er wat gaande is in ‘t Valkennest. Binnen is het een gezellige drukte van vele jonge spelers, die zich ingeschreven hebben voor het FIFA 22-toernooi, dat door de club is georganiseerd.

Medeorganisator Freek van Laarhoven legt uit: “We willen het grootser en georganiseerd aanpakken, met meer structuur erin. En het is hartstikke mooi dat Dennis Verhoeven hier zijn medewerking aan wil verlenen.” Met enige trots vertelt hij er achteraan dat Dennis niet alleen e-kampioen van Nederland is, maar ook als échte keeper in het eerste van De Valk staat. “Dat is toch ook wel iets wat de kinderen aanspreekt en zich aan op kunnen trekken.”

Jongens én meiden

Als andere organisator Tijs Rademakers klaar is met het checken van de namen en het indelen van de poules, kunnen de eerste spelers beginnen. Voornamelijk jongens, maar ook een enkel meisje doet mee. “Er zijn meer meisjes die voetballen bij De Valk, maar die willen niet allemaal gamen”, verklaart een aanwezige moeder. Bij een van de aanwezige meisjes is het juist andersom: “Ik game wel, maar voetbal niet in het echt”, vertelt ze.

Er zijn ook enkele ‘oudere kinderen’ die meedoen. Uiteraard speelt kampioen Dennis zelf ook mee. “Het is hartstikke leuk om dit voor de kinderen te doen”, zegt hij terwijl hij snel nog even poseert met de kampioensschaal, alvorens hij weer met de volgende e-wedstrijd verdergaat.

Lars Schellens mag zich uiteindelijk laten kronen tot winnaar van het OVK. Van de veertig deelnemers blijkt hij de beste FIFA 22-speler van Valkenswaard te zijn.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie