Luister
muziek
25 oktober 2021 - 09:31
Deel dit artikel:

Geen winnaar in matige derby tussen De Valk en SV Valkenswaard

Er moest een 18-jarige invaller aan te pas komen om de gelijkmaker voor SV Valkenswaard te scoren. Ebbe Coenders deed wat eerder ervaren spelers als Tom van de Donk, Erwin Isbouts en Jordi van Meurs verzuimden. Hierdoor kreeg de derby tussen De Valk en Valkenswaard geen winnaar en dit was eigenlijk wel terecht. Op een drukbezocht sportpark ’t Valkennest was het spannend, maar nooit goed.

valkenswaard24
  / Willem-Jan Schampers
  • Beeld - Evert Meijs / Uit archief
Advertentie

Via Amateurvoetbal Eindhoven

Toch stond het gezicht van Goeran van den Heuvel na afloop op onweer. De trainer van Valkenswaard was in de rust verhaal gaan halen bij scheidsrechter Steven Janssen en werd vervolgens getrakteerd op een rode kaart. “Hij keurt een doelpunt goed, dat in mijn ogen gewoon buitenspel was. Bovendien negeert hij onze grensrechter volledig en gaat niet eens even met hem in conclaaf. Ik heb hem gezegd dat ik dit een gebrek aan respect vind. Vervolgens stuurt hij me achter de afrastering. En in de tweede helft wuift hij opnieuw een vlagsignaal van onze grensrechter weg. Toen was het helemaal duidelijk buitenspel!”

Het moet gezegd dat de jonge leidsman niet erg sterk acteerde en dit leidde in de tweede helft – indirect – tot enkele opstootjes tussen spelers van beide teams. Dion Vermeulen, rechtervleugelverdediger van De Valk: “Ik weet niet of het buitenspel was, maar mijn broertje lobde ‘m wel prachtig binnen. Eerlijk is eerlijk, het was tegen de verhouding in en ik denk dat wij met deze 1-1 het meest tevreden mogen zijn. De spelers van Valkenswaard raakten na de rust toch wat geïrriteerd door het fluiten de scheids.” En dan glimlachend: “Het is soms nodig om het vuurtje dan nog wat op te stoken. Jammer dat ze nog gelijk maken, maar dit was wel terecht.”

Youngsters

Valkenswaard begon aan de wedstrijd met vijf spelers die na 2000 zijn geboren en bracht in de tweede helft met Ebbe Coenders (18), Joep Raaijmakers (17) en Youri Smets (19) nog drie youngsters binnen de lijnen. Een gegeven dat Van den Heuvel tevreden stelt. “Het is een bewuste keuze. We hebben op dit moment een zeer talentvolle lichting in JO19-1 en ik vind dat als spelers goed genoeg zijn, ze ook moeten spelen. Ook als ze pas zeventien of achttien jaar zijn. Het is toch prachtig dat Ebbe de gelijkmaker scoort. Gisteren wilde zijn trainer hem nog wisselen bij JO19-1, omdat hij niet goed speelde. En nu was het top!”

De Valk speelde met een wat meer ervaren ploeg, maar kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Valkenswaard had het beste van het spel, maar vergat dit overwicht om te zetten in doelpunten. Isbouts knalde een vrije trap op de vuisten van Dennis Verhoeven en ook Van de Donk (2x) vond de uitstekende doelman van De Valk op zijn weg. Aan de andere kant hoefde Koen Wouters niet echt in actie te komen, maar was in de 44ste minuut wel kansloos, toen Joran Vermeulen alleen op hem af kon stormen en beheerst afrondde: 1-0.

Balans

Na de rust, met assistent-trainer Maikel van Dooren als eindverantwoordelijke op de bank, was de wedstrijd wat meer in balans. Er vielen nauwelijks nog echte kansen te noteren, maar het werd langzaam wel wat onvriendelijker. Scheidsrechter Janssen moest alle zeilen bijzetten en trok diverse gele kaarten. In de 77ste viel de verdiende gelijkmaker. In een scrimmage voor het doel van De Valk viel de bal voor de voeten van Coenders, die zich geen moment bedacht en de bal van een meter of twintig schitterend binnen kogelde. De blijdschap bij de Bosuilen was tekenend.

In de slotfase hadden allebei de ploeg nog zomaar kunnen winnen. Eerst was er een schietkans voor Van Meurs, maar hij kwam na een indrukwekkende sprint kracht tekort om doelman Verhoeven serieus in de problemen te brengen. Twee minuten later had invaller Joost Thomassen de 2-1 op zijn schoen. Vrij voor Wouters schoof hij de bal echter naast de verkeerde kant van de paal. Het bleef dus 1-1 en hier konden de meeste aanwezigen wel mee leven. Met uitzondering van Valkenswaard-trainer Van den Heuvel misschien…

Opstellingen

De Valk

1. Dennis Verhoeven, 2. Dion Vermeulen, 3. Max Manche, 5. Wouter van Son, 7. Cas Cuijpers (6. Toufik Belhaj), 8. Koen van Steensel, 10. Joran Vermeulen, 17. Ferre Devos, 21. Luuk Broers (9. Luc Nouwen), 22. Brian Vermeer (20. Joost Thomassen), 25. Robin Smets.

SV Valkenswaard

1. Koen Wouters, 2. Sam Weijers (6. Youri Smets). 3. Miro Ioannidis, 4. Jordy Maes (9. Ebbe Coenders), 5. Sander van Riet, 7. Jordi van Meurs, 8. Erwin Isbouts, 10. Sem van Ham, 11. Thom van de Donk, 12. Chris Trouwborst, 14. Luc Schoofs (16. Joep Raaijmakers).

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie