Luister
Live
7 november 2021 - 11:27
Deel dit artikel:

Wielerbaan TWC De Kempen krijgt eerder nieuwe asfaltlaag

Bij de begrotingsbehandeling is donderdag door de gemeenteraad van Valkenswaard besloten om de wielerbaan van TWC De Kempen bij het Eurocircuit versneld te voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De fractie van H&G nam hiertoe het initiatief door een amendement in te dienen waarin werd voorgesteld om de wielerbaan in 2022 een ingrijpende onderhoudsbeurt te geven en dit te financieren uit bestaande budgetten. Onder meer door de realisatie van de fietstunnel onder de nieuwe N69 blijft er geld over van het bedrag dat begroot was voor groot onderhoud aan asfalt van de Mgr. Smetsstraat.

Al jaren maken zowel senioren als juniorenleden van TWC De Kempen gebruik van het trainingsparcours. De conditie van het asfalt werd echter slechter en slechter, waardoor het veilig kunnen gebruikmaken van de wielerbaan in het gedrang kwam. Er zijn scheuren ontstaan in het asfalt en op veel plaatsen vertoont de wielerbaan bulten en kuilen.

Amendement

Voor de fractie van H&G was duidelijk dat deze situatie niet meer met klein onderhoud of kleine reparaties was op te lossen en dat het geplande onderhoud aan de wielerbaan in 2025 te ver in de toekomst ligt. Door het aannemen van het amendement van H&G wordt de aanpak van de wielerbaan naar voren gehaald en al in 2022 uitgevoerd en krijgt de wielersport in Valkenswaard weer een kwalitatief goed trainingsparcours.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug