Luister
Live
15 november 2021 - 15:54
Deel dit artikel:

VV De Valk ziet bekertoernooi eindigen tegen te sterk VV Hoogeloon

Aan het begin van dit seizoen wist VV Hoogeloon driemaal te winnen in de poulefase van de KNVB Beker, waardoor het afgelopen zondag in de tweede ronde mocht aantreden tegen tweedeklasser VV De Valk uit Valkenswaard. Eerstgenoemde bleek te sterk.

valkenswaard24 / Amateurvoetbal Eindhoven • Beeld - Evert Meijs

Via Amateurvoetbal Eindhoven

Hoogeloon begon goed aan de wedstrijd. Na een goede aanval via links kwam de bal na Koen Appels bij Hans van der Heijden die twee kansen kreeg om te scoren, maar hij kreeg de bal niet voorbij de Valkenswaardse keeper. Ook Niels Luyten kreeg een goede kans, maar zijn kopbal vanuit een corner werd ook gered door de keeper.

Na een kwartier kwam De Valk wat beter in het spel en kreeg ook de eerste grote kans, maar ook aan deze zijde was keeper Twan Peeters een sta in de weg. Daarna golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen mogelijkheden. Zo kopte Luyten vanuit een vrije trap van Yannick Sol over en kwam Twan Peters goed uit in een één-op-éénsituatie. Zo leek het dat we gingen rusten met 0-0, maar daar was buiten Appels gerekend. De Hoogeloonse spits zette de thuisploeg vlak voor rust op 1-0.

Goal Joost Thomasse

De Valkenswaardse ploeg kwam na rust goed uit de kleedkamer en via een goede aanval over links schoot Joost Thomassen op goal. Zijn schot werd nog aangeraakt door Tom de Laat, waardoor keeper Peters kansloos was: 1-1. Hans van der Heijden kreeg direct daarna een grote kans om Hoogeloon weer op voorsprong te zetten, maar hij kreeg hem van dichtbij niet langs de keeper. In de volgende aanval waren de bezoekers dan weer dicht bij een voorsprong, maar een schot op goal kon op de doellijn nog net gekeerd worden door Rik Michielse.

VV Hoogeloon loopt uit

Na een uur spelen kwam Hoogeloon dan toch op voorsprong. Tom Michielse kreeg de bal aangespeeld en krulde de bal prachtig in de verre hoek. Niet veel later kwam Hoogeloon opnieuw goed door over rechts via Appels, die met een goede voorzet Luyten in staat stelde om de 3-1 binnen te tikken. Een kwartier voor tijd werd het nog erger voor De Valk. Sjoerd de Laat passeerde knap twee tegenstanders en was niet zelfzuchtig. Hij gaf de bal af aan Luyten die zo zijn tweede van de middag en de vierde van Hoogeloon binnen kon schieten.

Hierna was het verzet van De Valk gebroken. De bezoekers probeerden nog wel wat terug te doen, maar tot echte grote kansen kwam het niet meer. Dankzij deze overwinning gaat Hoogeloon een ronde verder in het bekertoernooi.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug