muziek
30 november 2021 - 11:11
Deel dit artikel:

Falcons herpakken zich met ruime overwinning op JRC: 'Pure klasse'

De basketballers van de Falcons in Valkenswaard hebben zich na een flinke nederlaag, vorige week in Hilvarenbeek, thuis goed herpakt tegen JRC uit Boxtel. Nimo van Calsteren had de zogenaamde ‘hotball’ en was met 38 punten de absolute uitblinker aan de kant van de Falcons. Na het fluitsignaal stond er een eindstand van 113-69 op het scorebord.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Valkenswaard Falcons

De ploeg uit Valkenswaard begint scherp aan de wedstrijd. Er wordt goed druk gezet in de verdediging en de bal komt in de aanval elke keer terecht bij het juiste eindstation. Van afstand is het vooral Nimo van Calsteren die zeer sterk aan de wedstrijd begint. Met maar liefst 16 punten in het eerste kwart komen de Falcons op een comfortabele voorsprong van 28-18.

Optimaal gebruikmaken

In het tweede kwart blijven de Falcons geconcentreerd spelen en zit bovenop de tegenstander in de verdediging. Wederom is het Van Calsteren die het netje makkelijk weet te vinden. Ook captain Pieter van den Braak zag dat. "Soms heeft een speler de ‘hotball’. Zo’n dag waarop je niet kunt missen. Dan is het zaak hier optimaal gebruik van te maken als team en die speler vrij te krijgen voor het schot", vertelt Van den Braak. Met 59-35 gaan beide ploegen de rust in.

Time-out

Na rust lijken de Falcons even wat te verzwakken en komt JRC enkele punten terug. Coach Kendell Mack pakt daarom gelijk een time-out om de ploeg weer scherp te krijgen. Dat lijkt te werken. De Falcons herpakken zich snel en door enkele driepunters van Sjors Steenbergen zitten ze weer snel goed in de wedstrijd. Eindscore van derde kwart: 79-58.

Sem Berkhof

Als beide ploegen aan het laatste kwart beginnen, is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Toch blijft de thuisploeg gretig spelen. Hierdoor loopt de score flink op en weten verschillende spelers tot scoren te komen. Het is vooral Sem Berkhof die daarvan profiteert en 11 punten noteert. Van den Braak: "Bij een voorsprong heb je de neiging om een wedstrijd rustig uit te spelen. Vandaag was dat anders. We wisten de scherpte de hele wedstrijd vast te houden. Hierdoor wist de tegenstander niet waar ze het zoeken moesten. Wat Nimo vandaag heeft laten zien is pure klasse, maar de overwinning is een echte teamprestatie.’’

Nieuws rondom corona volgt nog

Het is even afwachten hoe het schema van de Falcons er de komende tijd uit gaat ziet. Gezien de nieuwe maatregelen omtrent corona kan er voorlopig in ieder geval niet getraind worden. Of de wedstrijden in het weekend wel door kunnen gaan is nog even afwachten. Hierover doet de basketbalbond deze week uitspraak.