Luister
muziek
11 januari 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard eert jubilarissen in open lucht

Jaarlijks worden tijdens de nieuwjaarsreceptie de jubilarissen van SV Valkenswaard geëerd. Maar vanwege de coronamaatregelen vindt de huldiging dit jaar plaats vanaf de parkeerplaats bij het sportpark. Voorzitter Jacques van Gerven speecht voor elke feesteling die met de auto arriveert.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Het bestuur van ‘Valkenswaard’ heeft bij Sportpark Den Dries een witte tent opgesteld die versierd is in de clubkleuren blauw en geel. Eén hangtafel staat vol met muffins. Vijfentwintig boeketten bloemen staan in emmers-met-water en op een andere tafel staan fraaie uiltjes. “Het zijn drie maten”, aldus penningmeester Danny Schrijvers. “Hoe langer je lid bent, hoe groter de uil die je krijgt aangeboden.” Op de parkeerplaats is een rijroute aangegeven: wie komt aanrijden, stuurt vanzelf tussen de slingers door naar de partytent. Bij de eerste ‘post’ staat Ruud van Dijk. Hij feliciteert als eerste en biedt de jubilarissen namens de vereniging enkele muffins aan, gebakken door ‘Anders van Smaak’. Hij schuift de lekkernij met een lange pizzaplank door het open raam. Vervolgens dirigeert hij de chauffeurs handig naar ‘het volgende loket’.

Met een brede glimlach overhandigt Danny schrijvers een fraaie bos bloemen, uiteraard ook in de clubkleuren. Nadat de fotograaf de jubilaris op de gevoelige plaat heeft vastgelegd, staat voorzitter Jacques van Gerven gereed. “Excuses voor het feit dat we vandaag op déze manier je jubileum moeten vieren”, zo begint hij steeds zijn toespraakje. Hij memoreert de duur van het lidmaatschap: 25, 40, 50, 60 of zelfs 70 jaar. Van Gerven spreekt zijn dank uit voor de positieve bijdrage die ieder van de leden heeft geleverd aan het verenigingsleven van de club en biedt dan op een pizzaplank een fraaie uil aan, in grootte passend bij het aantal jaren lidmaatschap.

Ook een peuter present

Peter Franken is voorzitter van Supportersclub SV Valkenswaard. Samen met secretaris John Ooms overhandigt hij de jubilerende supportersclubleden aan een lange stok een geschenkbon. Met een gelukkige blik wordt dan verder gereden naar de parkeerplaats om vervolgens weer een eigen weg te kiezen. Soms zit de feesteling alleen in de auto, vaak is ook een partner meegekomen en één keer zit zelfs een peuter op de achterbank, die verwonderd om zich heen kijkt en de drukte over zich heen laat komen. Een enkel clublid, waaronder Jac van Daal, wórdt gereden en wordt het raampje aan de andere zijde van de auto geopend.

Extra aandacht en zelfs applaus van het bestuur valt de nestor van de feestelingen ten deel: Jac van Daal; zeventig jaar lid. Op 18 februari 1951 kwam hij bij de voetbalvereniging en had vorig jaar eigenlijk al een huldiging mogen hebben. Toen viel deze activiteit helemaal weg en daarom komen dit jaar alle jubilarissen van twee jaar voor het voetlicht. Ook Jan Wijnants is een platina-jubilaris en neemt graag de mooie woorden en de attenties van het bestuur in ontvangst. De jongste jubilaris is Tom Prijs, lid sinds 6 september 1996.

In het buitenland

Tijdens deze drive-thru voert voorzitter Jacques van Gerven ook enkele videogesprekken met jubilarissen die momenteel in het buitenland verblijven. “Ik weet dat het geel-blauw door je aderen stroomt en daarom voor jou ook een uiltje”, zegt hij trots en toont het kleinood via de camera van de telefoon.

Enkele feestvarkens zijn helaas verhinderd en sommige mannen verkiezen om hun feestje uit te stellen tot volgend jaar. Op de lijst van het bestuur stonden in totaal 27 jubilarissen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie