Luister
Live
17 april 2022 - 15:53
Deel dit artikel:

VIDEO: Valkenswaard meer in beweging krijgen met deze video’s

Bewegen heeft een positief effect op de gezondheid en ook specifiek op het proces van dementie. Gemeente Valkenswaard streeft ernaar om Valkenswaard meer in beweging te krijgen. In samenwerking met Sportief Valkenswaard, Dementievriendelijk Valkenswaard, VOS TV en Fontys Sporthogeschool zijn er daarom laagdrempelige beweegvideo’s gemaakt. De eerste video staat nu online en zie je hieronder.

valkenswaard24 / RTV VOS

Het doel van de video’s is om ouderen meer te laten bewegen. Sportkundestudenten zijn gaan brainstormen hoe ze ouderen meer kunnen laten bewegen en hebben goede en verantwoorde beweegoefeningen bedacht. Iedere week wordt er een andere beweegvideo uitgezonden met andere oefeningen, waardoor het hele lichaam aangesproken wordt. De beweegvideo’s duren gemiddeld zeven minuten. In de video’s worden de oefeningen uitgelegd en voorgedaan, waardoor iedereen mee kan doen, ook als je niet kunt staan.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen, schroom dan niet om contact op te nemen met Yara Kikken, Sportconsulent Sportief Valkenswaard, via een mail aan yara.kikken@valkenwaard.nl. De video's zijn vanaf 18 april zes weken lang elke dag op het even uur te zien op VOS TV.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug