Luister
Live
20 april 2022 - 15:43
Deel dit artikel:

'Beste Nederlandse speelster ooit' geeft lezing over tafeltennis in Valkenswaard

Combineren is innoveren. Bettine Vriesekoop vertelt over de keuzes die ze maakte tijdens haar sportcarrière en in haar maatschappelijke leven als journaliste en schrijfster. Ze combineerde haar liefde voor tafeltennis met schrijven over China en verdiepte zich in de taal en de cultuur door sinologie te studeren aan de universiteit van Leiden.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Vriesekoop vertelt in haar presentatie over wat tafeltennis betekent in China, wat zij leerde van haar sportcarrière en hoe China haar blijvend veranderde. Niet voor niets werd ze uitgeroepen tot 'Nederlands speelster van de eeuw'.

Ze is bekend door het schrijven van boeken, waarin het thema China centraal staat. Ze zit regelmatig aan talkshowtafels als China-deskundige. Voor mensen uit de tafeltenniswereld is ze vooral bekend als de beste tafeltennisster die Nederland ooit gekend heeft. Jarenlang is ze het uithangbord geweest van de tafeltennissport. Door haar toedoen werd tafeltennis een tijd lang veel op de tv getoond.

Wereldniveau

Bettine Vriesekoop speelde meer dan dertig jaar tafeltennis op wereldniveau. In 1988 werd het een Olympische sport. In dat jaar nam Vriesekoop op haar 28ste deel aan de Spelen in de Koreaanse hoofdstad Seoul. Zowel in het dubbelspel als in het enkelspel behaalde ze daar de kwartfinale. Vriesekoop nam deel aan drie Olympische Spelen. Ze won elf open toernooien en behaalde in totaal vijf Europese enkelspeltitels.

Clinic in Valkenswaard

Omdat Tafeltennisvereniging (TTV) Valkenswaard vereniging zestig jaar bestaat, organiseren ze een clinic met Bettine Vriesekoop. Ook zal ze wat vertellen over haar China-ervaringen en de door haar geschreven boeken. Op zondag 15 mei, om 14.00 geeft Vriesekoop een tafeltennisclinic bij TTV Valkenswaard in de zaal aan de Hertog Hendrikstraat 3 in Valkenswaard. De toegang tot dit evenement is gratis.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug