Luister
muziek
28 april 2022 - 15:41
Deel dit artikel:

Na twee jaar afwezigheid keert Valkenswaardse Zwemvierdaagse terug

Na twee jaar afwezigheid organiseert Stichting Wattem weer de Valkenswaardse Zwemvierdaagse.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

Zoals ieder jaar vindt dit sportieve evenement plaats rondom Hemelvaart, dat is van 25 tot en met 29 mei. De locatie is zwembad De Wedert in Valkenswaard. Met meer dan veertig edities is de Zwemvierdaagse een vast onderdeel van de Valkenswaardse evenementenkalender. Van woensdag 25 mei tot en met zondag 29 mei hebben deelnemers de gelegenheid om vier dagen 250 of 500 meter per dag te zwemmen.

De te zwemmen afstand is leeftijdsafhankelijk en daarmee een sportieve uitdaging voor jong en oud. Voor de meer geoefende zwemmers is er een snelle baan gereserveerd in het zwembad, maar er is ook genoeg ruimte om de afstanden in een rustiger tempo af te leggen. Daarnaast is er voor de allerjongste deelnemers zonder zwemdiploma de kans om veilig te spetteren en te spelen in het pierenbad.

Medaille

Vrijwilligers zien toe op de veiligheid van iedereen en controleren de gezwommen afstand van de deelnemers. Bij voldoende gezwommen banen kunnen de deelnemers dagelijks met hun deelnemerskaart een stempel halen in de stempeltent. Iedereen die een volle stempelkaart met vier dagstempels heeft, wordt op zondag 29 mei beloond met de Zwemvierdaagse Medaille. Het stempelen en de prijsuitreiking vinden plaats bij het buitenbad van De Wedert. "Hier organiseren we ook allerlei leuke activiteiten naast het banenzwemmen. Zo kunnen deelnemers kanovaren in het buitenbad, grabbelen voor leuke prijzen in de stempeltent of op de stormbaan en springkussens", zegt de organisatie.

Inschrijven

De voorinschrijving is van 16 tot en met 24 mei in de hal van zwembad De Wedert in Valkenswaard van 18.00 tot 21.00 uur ’s avonds. Op zaterdag 14 mei en 21 mei kan er alleen tussen 09.00 en 12.00 uur ’s ochtends ingeschreven worden.

De kosten voor de gehele Zwemvierdaagse bedragen 6 euro per persoon tijdens de voorinschrijving. Het is ook toegestaan om tijdens het evenement nog in te schrijven. De kosten hiervan bedragen dan 7,50 euro per persoon. Deelname voor de allerjongsten zonder zwemdiploma kost slechts 4,50 euro bij de voorinschrijving en 6 euro tijdens de Zwemvierdaagse. Betalingen zijn alleen contant mogelijk.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie