Luister
Live
1 mei 2022 - 09:46
Deel dit artikel:

'Voetbalplezier is het belangrijkste' bij eerste scholenvoetbaltoernooi van RKVV Dommelen

Woensdag 13 april vond het eerste Valkenswaardse KNVB Schoolvoetbaltoernooi plaats voor de groepen 5 en 6. Op sportpark ’t Heike in Dommelen waren zo’n 200 kinderen, verdeeld over twintig teams van acht basisscholen actief. Een geslaagde editie met veel lachende kinderen, enthousiaste supporters en veel voetbalplezier.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - RKVV Dommelen

Hoewel voetbalplezier, meedoen en samen met je klas voetballen het belangrijkste is, ging het natuurlijk ook om de prijzen. Er werd fanatiek gestreden bij iedere wedstrijd om de bekers mee naar school te nemen. In de poulefase speelde ieder team vier wedstrijden tegen elkaar, waarna de eerste geëindigd in iedere poule doorging naar een halve finale. Uiteindelijk won het team 'Smelleken5' de finale en mogen zij door naar de regiofinale bij SC ’t Zand in Tilburg op woensdag 18 mei.

Iedereen een prijs

Niet alleen de winnaars ontvingen een prijs. Alle deelnemende kinderen ontvangen een herinneringsmedaille en het KNVB Schoolvoetbalvaantje mee naar huis. Het KNVB Schoolvoetbaltoernooi is juist níet alleen bedoeld om een winnaar te krijgen. Voetbalplezier beleven met klasgenootjes is het allerbelangrijkste.

Organisatie

Het was voor RKVV Dommelen de eerste keer dat zij dit KNVB Schoolvoetbaltoernooi organiseerde. Het toernooi voor de groepen 7 en 8 is al jaren bij VV De Valk en er was nog geen toernooi voor de groepen 5 en 6. In overleg met Sportief Valkenswaard is dit toernooi er nu ook voor de kinderen uit de groepen 5 en 6. Aan het enthousiasme te zien is dat een schot in de roos. In 2023 zal RKVV Dommelen zeker weer een KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 en 6 organiseren.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug