Luister
muziek
17 mei 2022 - 05:51
Deel dit artikel:

Vrouwen De Valk en Dommelen met klinkende zege tot kampioen gekroond

Donderdag 12 mei stond al geruime tijd omcirkeld in de agenda's van de dames van ST De Valk/Dommelen VR1. De kampioenswedstrijd uit tegen Terlo VR1. Veel supporters kwamen naar Bergeijk om de ploeg van trainer Marco Verhoeven kampioen te zien worden van de 4de klasse.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - VV De Valk
Advertentie

Lang hoefden de supporters niet te wachten. Al in de tweede minuut werd een perfect uitgespeelde aanval doeltreffend afgerond door Kris Thijssen. Nog binnen de eerste tien minuten schoot Inge Hoeymans-van Son met een afstandsschot in de bovenhoek voor de 0-2. Van 'kampioensstress' was daarna weinig sprake, er werd goed gecombineerd en ze gaven Terlo niet de kans om terug in de wedstrijd te komen. Na ruim een half uur kwam Roos van Gerwen door aan de linkerkant en gaf Michelle de Boer de assist op de 0-3. Een minuut later was het wederom raak en was het Hoeymans-van Son met haar tweede treffer van de avond: 0-4 bij rust.

Nóg meer goals

Na de rust ging ST De Valk/Dommelen VR1 op dezelfde voet verder en was het Lynn Versterre die de vijfde treffer binnen wist te schieten 0-5. Het slotakkoord was ruim tien minuten voor tijd voor Hoeymans-van Son met haar derde treffer en bepaalde daarmee de eindstand op 0-6. Na het laatste uitsignaal was er veel vreugde bij de speelsters en begeleiding dat gepaard ging met een hoop confetti en rookbommen om het feest op het veld compleet te maken.

"Iedereen kon zien hoe hecht wij zijn als team en dat zie je terug in de wedstrijden. We speelden prima en wisten elkaar goed te vinden", vertelde verdedigster Roos van Gerwen na afloop. "Na de snelle openingstreffer viel er veel druk van ons af en de vele supporters langs de lijn was een geweldige steun voor ons. Dat was echt top."

Constante ploeg

Een verdiende kampioen dat lang moest wedijveren met concurrent Hapert VR1, maar ST De Valk/Dommelen VR1, dat slechts vijf verliespunten opliep, was de meest constante ploeg en mag het volgend seizoen een treetje hoger gaan laten zien in de 3de klasse. Gezien de kwaliteiten die er in de nog jonge selectie zit, mag er nog het nodige verwacht worden de komende seizoenen.

Scoreverloop

'02: 0-1 Kris Thijssen
'09: 0-2 Inge Hoeymans-van Son
'36: 0-3 Michelle de Boer
'37: 0-4 Inge Hoeymans-van Son
'46: 0-5 Lynn Versterre
'79: 0-6 Inge Hoeymans-van Son

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie