Luister
Live
22 mei 2022 - 15:50
Deel dit artikel:

Van de Donk wint Champions League voor vrouwen met Lyon: 'Wat een droom!'

De Valkenswaardse voetbalster Daniëlle van de Donk heeft zaterdag met Olympique Lyonnais de Champions League voor vrouwen gewonnen. In de finale waren ze met 3-1 te sterk voor het FC Barcelona van invaller Lieke Martens.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - KNVB (archieffoto)

Van de Donk kwam zelf niet in actie in de finale. Wel zat ze na lang blessureleed weer op de bank van de Fransen. Martens kwam als invaller nog in actie. In de 59ste minuut betrad zij het veld, maar kon het overwicht van Lyon niet breken. Daarmee hebben ze direct ook Barcelona onttroond tot winnaar van de felbegeerde beker. Ook de Nederlands-Spaans-Amerikaans voetbalster Damaris Egurrola Wienke mag zich nu Champions League-winnaar noemen. Ook deze Oranjeleeuwin kwam echter niet binnen de lijnen in de finale.

Al na 33 minuten stond de ploeg van Van de Donk al met 3-0 voor door doelpunten van Amandine Henry, Ada Hegerberg en Catarina Macario. Niet veel later, in de 41ste minuut, deed Barcelona wat terug doordat Alexia Putellas de 3-1 binnenwerkte.

'What a dream'

Op Instagram geeft de Valkenswaardse een korte, maar alleszeggende, reactie op het winnen van de Champions League. Ze plaatst twee foto's. Eén waarop het hele team is te zien met de beker en eentje waarop ze zelf het zilverwerk omhoog houdt. De tekst die ze daarbij zet: "What a team, what a dream."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug