Luister
Live
29 mei 2022 - 12:59
Deel dit artikel:

Driving Valkenswaard International introduceert rubriek zoals we dat kennen van golfen

Tijdens Driving Valkenswaard International (DVI) gaan de internationale twee-en vierspanrijders niet alleen de strijd met elkaar aan om de beste plaatsen in de FEI-rubrieken, hun scores worden ook gebruikt voor een speciale, niet-FEI, ‘Handicap Stakes rubriek’. Voor deze aparte wedstrijd worden de scores gebruikt van de internationale wedstrijd.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Evert Meijs

Net zoals in de golfsport krijgt iedere deelnemer een 'handicapscore' toegekend. Deze score wordt bepaald door de organisatie en is gebaseerd op uitslagen en standen van voorgaande internationale wedstrijden. De scores van de dressuur, marathon en vaardigheid worden aan de handicapscore toegevoegd en bepalen de uiteindelijke winnaars van de DVI Handicap Stakes voor de twee-en vierspan paarden.

FEI-wereldranglijst

Na de definitieve inschrijfdatum bepaalt de organisatie op basis van de FEI-wereldranglijst wat de handicapscore wordt van de deelnemers. Als een menner niet voorkomt op de wereldranglijst, wordt gekeken naar de laatste wedstrijd waaraan de menner deelnam.

Ereprijzen

Bijvoorbeeld: Wayne van Niekerk start met een handicap van 20 punten, terwijl Boyd Exell een handicap van 150 punten krijgt. De startscore van de overige deelnemers ligt hiertussen. Elke deelnemer moet nog steeds zijn uiterste best doen om als beste te eindigen. De winnaars worden beloond met DVI-ereprijzen.

Driving Valkenswaard International vindt plaats van 9 tot en met 12 juni op de terreinen van Exell Equestrian in Borkel en Schaft.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug