Luister
Live
13 juli 2022 - 22:57
Deel dit artikel:

Prachtgoal Van de Donk bezorgt Oranje Leeuwinnen overwinning op Portugal

Met een geweldige poeier heeft de Valkenswaardse Daniëlle van de Donk ervoor gezorgd dat Nederland heeft gewonnen in de tweede EK-wedstrijd. Met 3-2 is Portugal woensdagavond geklopt na dagen vol tegenslagen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - KNVB (archieffoto)

In de 62ste minuut krijgt Van de Donk de bal vanaf de zijkant aangespeeld. Zij staat dan meer in het centrum gepositioneerd. Ze neemt aan, draait open en schiet de bal prachtig in de bovenhoek. De Portugese keeper is kansloos. Het is de 3-2, wat later de eindstand blijkt te staan. Zo kroont de Valkenswaardse voetbalster zich tot matchwinner.

Blessures en positieve tests

Een explosie van vreugde volgt bij de Oranje Leeuwinnen, ze duiken allemaal op Van de Donk. Zij is op dat moment het centrum van blijdschap, na dagen vol tegenslagen. Want ze moesten deze wedstrijd aantreden zonder Sari van Veenendaal, Aniek Nouwen, Jackie Groenen en Vivianne Miedema. Van Veenendaal en Nouwen raakten geblesseerd. De andere twee zijn positief getest op corona en zitten in quarantaine.

Van 2-0 naar 2-2

Nederland zat na ruim een kwartier spelen al op rozen. Na goals van Damaris Egurrola en Stefanie van der Gragt stonden ze al snel op een 2-0 voorsprong. Maar dan volgt een penalty voor Portugal en wordt de 2-1 binnengeschoten door Carole Costa. Vlak na de start van de tweede helft wordt ook de gelijkmaker gemaakt. Ditmaal is Diana Silva trefzeker.

Schitterende krul

Maar dan staat dus Van de Donk op. Van net buiten het zestienmetergebied krult ze de bal heerlijk in het net. Benieuwd naar de goal? Dan moet je even HIER klikken. Met deze prachtige knal sleept Nederland de belangrijke drie punten binnen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug