Luister
Live
19 juli 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Omloop terug in centrum van Valkenswaard en live te volgen op groot scherm

De Omloop van Valkenswaard krijgt steeds meer vorm. Na twee jaar nagenoeg zonder publiek te zijn gefinisht op industrieterrein De Vest keert de snelstgroeiende en een van de meest spectaculaire wielerklassiekers terug in het centrum van Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Omloop van Valkenswaard24

Koersdirecteur Jelle Vanendert heeft een paar wijzingen ten opzichte van 2021 aangebracht. De meest opvallende is wel dat de start en finish ter hoogte van de kruising Europalaan en Leenderweg plaatsvindt. De organisatie beoogt hiermee dat het publiek in een sfeervolle ambiance de koers kan volgen.

Naast de speaker bij de finish, zal de wedstrijd vanaf de motor in de wedstrijd live becommentarieerd worden.

Live op groot scherm

De finale van de wedstrijd zal vanaf 15.00 uur live te volgen zijn op een groot LED-scherm, dat ter hoogte van hotel De Valk geplaatst zal worden.

Veiligheid opgeschroefd

Veiligheid van renners staat hoog in het vaandel. Daarom zullen alle gravelpaden tot in de puntjes gerenoveerd worden om te voorkomen dat de renners door kuilen en gaten moeten. De partner in veiligheid is het Belgische bedrijf Boplan. Zij stellen veiligheidstotems, die de renners attenderen op obstakels en stootkussens, beschikbaar.

Volledige parcours

De De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard wordt op zondag 4 september verreden. Het volledige parcours is terug te vinden op omloopvanvalkenswaard.nl

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug