Luister
Live
18 juli 2022 - 19:25
Deel dit artikel:

Voormalig HOD-hockeyers Matla en Welten wereldkampioen met Nederland

Hockeyers Frédérique Matla en Lidewij Welten zijn maandag met Nederland wereldkampioen geworden. Bijzonder voor Valkenswaard; beide speelsters begonnen met hockeyen bij HOD.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo

We mogen deze zomer al genieten van de sportsuccessen van Daniëlle van de Donk op het EK voetbal in Engeland, maar de hockeyers van Nederland kunnen er ook wat van. Als Valkenswaardenaren mogen we trots zijn, want toen Nederland maandag wereldkampioen werd, stonden er twee voormalig leden van HOD Valkenswaard op het veld.

Van HOD, naar Den Bosch, naar de volgende wereldtitel

Matla begon met hockeyen in Valkenswaard en stapte in de jeugd over naar hockeyclub 's-Hertogenbosch. Van daaruit groeide ze uit tot steunpilaar in het Nederlandse hockeyteam.
Datzelfde geldt voor Welten. De aanvalster startte ook haar liefde voor hockey bij HOD en stapte over naar de Bossche club. Sinds het seizoen 2005-2006 maakt zij al deel uit van de eerste selectie. Ook Welten is niet meer weg te denken uit het Nederlandse team.

Palmares van Lidewij Welten

Het is voor Welten niet de eerste keer dat ze wereldkampioen is geworden. Inmiddels prijkt er een groot arsenaal aan medailles op haar schoorsteenmantel. We sommen op: een gouden Olympische medaille in Tokio (2020), Londen (2012) en Peking (2008). In Rio de Janeiro behaalde ze in 2016 de zilveren plak. Wereldkampioen werd ze al in 2018 en 2014, in respectievelijk Londen en Den Haag. Ook werd ze in Rosario in 2010 tweede op het WK. En die lijst is nog véél langer.

Ook Frédérique Matla al succesvol

Maar ook Frédérique Matla heeft al successen geboekt. Als we een blik op haar prestaties richten, zien we dat ze in 2020 de gouden medaille heeft binnengeharkt op de Olympische Spelen in Tokio. Maar haar lijst is nog veel langer hoor, kijk maar eens op haar Wikipedia-pagina.

Samenvatting finale

Daar mogen Welten en Matla dus een prachtige medaille aan toevoegen. Ze klopten in de finale Argentinië, de nummer 2 van de wereld, met 3-1. Benieuwd naar de hoogtepunten, waarin ook Matla eenmaal trefzeker was? Klik dan HIER.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug