muziek
24 juli 2022 - 00:16
Deel dit artikel:

Nederland strandt met Van de Donk door penalty in kwartfinale van EK

Er was een verlenging voor nodig, maar de Nederlandse voetbalvrouwen hebben geen overwinning binnen kunnen slepen tegen Frankrijk zaterdagavond. Daarmee stopt voor hen, met Daniëlle van de Donk in de ploeg, het EK in de kwartfinale.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - KNVB (archieffoto)

De afgelopen wedstrijden wisten de Oranje Leeuwinnen indruk te maken op het Europees Kampioenschap in Engeland. De groepsfase gingen ze glorieus doorheen. Helaas kwamen ze niet verder dan dat.

Penalty geeft de doorslag

Zaterdagavond wachtte Frankrijk. Een sterke tegenstander, dat wisten we op voorhand. Toch wist Oranje de Fransen op 0-0 te houden tot na de 90 minuten. Een verlenging volgde. Tot de honderdste minuut ging het goed. Vanwege een wilde tackle van Dominique Janssen op Kadidiatou Diani kende de scheidsrechter een penalty toe aan Frankrijk. Die wordt feilloos binnengeschoten.

Wissel Van de Donk

Echte kansen weet Nederland daarna niet meer te creëren. De Valkenswaardse Daniëlle van de Donk strandt zo in de kwartfinale van het EK. Van de Donk kwam in de wedstrijd niet verder dan de 72ste minuut, toen ze vervangen werd voor Esmee Brugts.