Luister
muziek
12 augustus 2022 - 05:11
Deel dit artikel:

Voetbalweek bij RKVV Dommelen is na 21 jaar een begrip

Vanaf maandag 22 augustus beleven zo’n 220 jongens en meiden en 60 vrijwilligers weer een voetbalweek bij RKVV Dommelen. Zij beleven een week vol voetbalplezier en uitdagende trainingen en spelvormen.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - RKVV Dommelen
Advertentie

Dit jaar organiseert de jeugdopleiding van RKVV Dommelen dit unieke evenement alweer voor de 21e jaar op rij, ondersteund door de partners Voetbalschool Nederland en de nieuwe hoofdsponsor Beeks, Zien & Horen uit Dommelen.

Plezier, plezier en nog eens plezier

De gehele week staat in het teken van voetbal, plezier en discipline. Het programma bestaat uit een ochtendtraining en een middagprogramma, bestaande uit spelrondes met vier spellen. De trainingen zijn uitgebreid uitgewerkt voor de trainers en zodanig dat de oefenvormen aansluiten bij de diverse leeftijden en wat deze kinderen, met plezier, kunnen leren in hun leeftijd. Een veel gehoorde uitspraak is dan ook dat 'Plezier het allerbelangrijkste is, maar de deelnemers gaan ook wat leren'. De trainingen worden verzorgd in een carrousel, zodat de deelnemers elke dag verschillende oefenvormen aangeboden krijgen, door verschillende trainers. Uiteraard staat de bal centraal en de techniek die daarbij hoort.

In het middagprogramma staan de uitdagende spelen kooivoetbal, boardingvoetbal en straatvoetbal dagelijks op het programma. Daarnaast rouleren de spelen: 4 tegen 4, 6 tegen 6, 8 tegen 8, mixbal en penaltyschieten. Op woensdag wordt er afgeweken van dit stramien, dan staat een heuse 'Voetbalkermis' op het programma. Dit 10-voetbalspellen tellend programma duurt de gehele dag en aan het einde van de dag blijven van elke groep twee spelers over die op vrijdag, tijdens de finale, gaan strijden om de titel 'Koning van de Voetbalkermis' van hun groep. Op vrijdag worden er dan nog vier korte spelrondes gespeeld, waarna vanaf 15.00 uur de finales op het programma staan en daarna de prijsuitreiking.

Deelnemers en vrijwilligers

De deelnemers, jongens en meiden in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar, zijn tijdens de VSN Voetbaldagen onderverdeeld in tien groepen, ingedeeld op leeftijd. Elke groep staat onder leiding van minimaal drie jeugdtrainers van RKVV Dommelen. De meeste van deze trainers zijn al meerdere jaren actief tijdens de voetbaldagen en zijn normaliter ook actief binnen de jeugdopleiding, van de mini’s tot het eerste elftal. Top om te zien dat er veel jeugdige trainers actief zijn, vaak hebben zij zelf ‘vroeger’ ook meegedaan en leveren zo nu een bijdrage aan het plezier van de deelnemers.

Nieuwe hoofdsponsor

Er is een nieuwe hoofdsponsor gevonden voor de voetbaldagen; Beeks Zien & Horen, de optiek van Dommelen en omstreken. Samen met Beeks Zien & Horen gaat RKVV Dommelen de komende jaren de VSN Voetbaldagen nog leuker maken voor alle deelnemende kinderen en vrijwilligers. Kees Beeks, van Beeks Zien & Horen, ziet mooie overeenkomsten tussen sporten en zien en horen: “Sport is voor kinderen net zo belangrijk als goed zien. We hebben al jaren een orthoptiste, die ook werkzaam is in het ziekenhuis, in dienst om onze jongste klantjes te meten. En we hebben natuurlijk onze eigen KidsClub waarbij je voor een vaste prijs een jaar lang plezier hebt van de kinderbril zonder extra kosten, ook als er eens iets sneuvelt bij het sporten. RKVV Dommelen investeert al jaren heel veel in de jeugd, dat is fantastisch om te zien en daarom lever ik graag een bijdrage aan de jaarlijkse voetbaldagen.“

Voorzitter Luciën van de Heuvel van RKVV Dommelen is trots op de samenwerking met een lokale Dommelse ondernemer: “Ik ben er als voorzitter van onze vereniging trots op dat we met Beeks Zien & Horen voor de komende jaren een betrokken plaatselijke ondernemer actief gaan betrekken bij de fantastische jaarlijkse voetbaldagen. De deelnemers zijn de komende jaren, door deze samenwerking, verzekerd van een goed georganiseerd voetbalfeestje."

Bezoekers zijn welkom

Alle ouders, opa’s, oma’s en andere supporters zijn van harte welkom op sportpark ’t Heike. De kantine is dagelijks geopend voor een kop koffie, thee of andere versnapering, met uitzondering tussen 11.30 en 13.00 uur, dan is deze gereserveerd voor de lunch van de deelnemers.

Organisatie

Op vrijdag 26 augustus wordt de week afgesloten met een barbecue voor alle vrijwilligers. Dan eindigt een half jaar intensieve voorbereiding op deze 21e VSN Voetbaldagen bij RKVV Dommelen. De inzet en moeite worden door RKVV Dommelen graag gedaan in het belang van het plezier van alle deelnemende kinderen. In samenspraak met de partner Voetbalschool Nederland, Beeks Zien & Horen, alle vrijwilligers en andere sponsoren kan RKVV Dommelen deze week organiseren, met als voornaamste doel het plezier van de kinderen en daar weten ze elk jaar weer in te slagen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie