Luister
muziek
8 september 2022 - 09:25
Deel dit artikel:

Winnaar Van Sintmaartensdijk over Omloop van Valkenswaard: 'Alles zit erin eigenlijk'

Het was 4 september weer constant draaien en keren in Valkenswaard en omgeving met hun klinkerwegen, maar ook over de gravelstroken van 200 meter tot 1500 meter die werden afgewisseld met ook nog enkele kasseistroken. Een terugblik op de De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Piet Gijsbers
  • Beeld - Omloop van Valkenswaard
Advertentie

Geen gemakkelijke opgave derhalve voor de renners. In de juniorenklassieker, die meetelde voor de Schwalbe Top competitie van de KNWU, was het voor de renners moeilijk om voor grote afscheiding te zorgen. Nederlands kampioen Elmar Abma moest al vroeg in de wedstrijd ervaren hoe hoog het tempo lag. De Groninger werd door materiaalpech in de eerste 5 kilometer op flinke achterstand gezet en kon de kloof ondanks felle inspanning niet meer overbruggen.

Jasper Huitema

Een grote groepssprint zorgde uiteindelijk voor de beslissing met als winnaar Willebrord Wil Vooruit-renner Jasper Huitema, een andere Noorderling die inmiddels voor vier jaar een contract heeft getekend bij het nieuwe Scorpion Racing Team. In de eindsprint was hij sneller dan Casper Noorloos en de Belgische veelwinnaar Liam van Bylen.

Roel van Sintmaartensdijk

In de klassieker van de elite en beloften beklemtoonde het team VolkerWessels weer eens haar suprematie in het grote werk dit seizoen. Nu geen Coen Vermeltfoort die de lakens uitdeelde maar ditmaal Roel van Sintmaartensdijk die zijn tweede grote zege in de regio Kempenland boekte. Na de Simac Omloop der Kempen in mei en eerder onder meer ook al de Omloop van de Zeeuwse Braakman kon de coureur uit Zuidland opnieuw met de winnaarsbloemen zwaaien.

Van Sintmaartensdijk kreeg in de Omloop van Valkenswaard thuisrijder Jasper de Laat (De Kempen-De Bruyn Metaal) en zijn eigen ploeggenoot Peter Schulting mee op het podium. Eerder in de wedstrijd had Koos Jeroen Kers van de thuisploeg zich al een paar keer met een gewaagde solo weten te onderscheiden.

'Alles zat in deze koers'

Uiteindelijk hielden veel toppers hun kruit droog tot de finale in deze door gravelstroken gekleurde wedstrijd met start en finish in het centrum van Valkenswaard. Uit een grote kopgroep ontsnapten in de finale zes renners met Van Sintmaartensdijk nipt voor Jasper de Laat als winnaar. De Zuidlander was uiteraard tevreden met het optreden van zichzelf en het team. ”Ik ging goed vandaag. We zaten de hele dag goed gegroepeerd, vanaf het begin eigenlijk. En toen het weer brak, waren we weer met vier man mee in de grote kopgroep. Dus we hebben nooit achter de feiten aan hoeven hollen. Een mooie koers is dit met van alles wat. Er stond ook nog wind, daarbij nog gravel, klinkers, keien en asfalt, alles zat erin eigenlijk.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie