Luister
muziek
22 september 2022 - 06:03
Deel dit artikel:

Ook RKVV Dommelen schakelt financieel contactpersoon in: 'Zodat iedereen kan voetballen'

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen. Na VV De Valk zet ook RKVV Dommelen daarom een financieel contactpersoon (Adrian Kouwenberg) in en gaan ze een samenwerking aan met ING.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - RKVV Dommelen
Advertentie

Vaak zijn er genoeg regelingen om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Regelingen die soms onvoldoende bekend zijn bij ouders en verenigingen. RKVV Dommelen en ING zorgen er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor dat meer kinderen kunnen voetballen. Vanaf dit seizoen beschikt RKVV Dommelen over een financieel contactpersoon, in de persoon van Adrian Kouwenberg die (nieuwe) leden, hun ouders en vrijwilligers vertrouwelijk gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen zodat meer kinderen kunnen voetballen.

Niemand buitenspel

Luciën van den Heuvel, voorzitter RKVV Dommelen, zegt: “Ook op onze club merken we bij leden dat de contributie of voetbalkleding om wat voor reden dan ook, soms niet betaald kan worden. Dat vinden we ontzettend jammer, want geldzorgen mogen niet de reden zijn waarom kinderen en andere leden niet kunnen voetballen. We zijn blij dat we met hulp van onze financieel contactpersoon Adrian Kouwenberg daarbij kunnen helpen. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om de weg naar de regelingen te vinden en het kan ook lastig zijn om erover te praten. Geweldig dat wij nu ook een financieel contactpersoon hebben die gezinnen hierbij gaat helpen. Zo kunnen we samen met ING, KNVB en maatschappelijke partners zorgen dat iedereen kan voetballen, ook als er even niet genoeg geld is.”

Regelingen voor mensen met kleine beurs

Steffen van Iersel, sponsormanager ING: “Er zijn landelijk en lokaal voldoende regelingen die mensen met een krappe beurs op weg kunnen helpen om bijvoorbeeld de contributie of kleding te betalen. Sommige gezinnen weten niet goed waar ze die hulp kunnen vinden. De financieel contactpersoon op de club kan hier gezinnen bij helpen. Ons doel is dat er op zoveel mogelijk amateurclubs in Nederland een financieel contactpersoon beschikbaar komt om gezinnen te helpen en het onderwerp geldzorgen binnen de club bespreekbaar te maken. Geweldig dat RKVV Dommelen nu ook meedoet aan het programma Niemand buitenspel door geldzorgen.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie