Luister
Live
28 september 2022 - 09:35
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard zorgt voor veiligheid: fietsverlichting voor alle jeugdleden

Deze week krijgen alle jeugdleden van SV Valkenswaard gratis een voor- en achterlicht op hun fiets gemonteerd. Het bestuur van de voetbalclub steekt hiermee haar nek uit om de veiligheid van haar leden te verhogen, nu de donkere maanden begonnen zijn.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs

Het loopt tegen 20.00 uur en het is donker in de fietsenstalling van SV Valkenswaard. Het regent pijpenstelen en af en toe komt een voetballer aangereden, al dan niet met verlichting. De fietsen worden keurig in de stalling geplaatst, op slot gezet en de voetballers lopen richting clublokaal. Daar staan Ilse Sanders, Ruud van Dijk, Jacques van Gerven en Danny Schrijvers en vangen de jeugd op. “Heb jij licht op je fiets? Vóór en achter? Laat eens kijken, dan?”, zo klinkt het. Sommige leden zeggen resoluut 'ja', terwijl andere jongens soms twijfelen of met een bekend smoesje komen.

Hele week actie

“We hebben besloten om gewoon alle fietsen van een voor- en achterlicht te voorzien”, zegt Danny Schrijvers, die een pak tie-rips in zijn handen heeft. Jacques van Gerven heeft een doos vol lampensetjes bij zich en Ruud van Dijk gebruikt een kniptang, want alle lampjes worden met tie-rips vastgezet. Vanwege het slechte weer komen verschillende clubleden niet opdagen. Anderen worden door hun ouders met de auto gebracht. Was het oorspronkelijk de bedoeling om de actie over twee avonden uit te smeren, het bestuur heeft besloten om de hele week de fietsen te voorzien van de lampjes.

Berry Bikes en Louis Verwimp

Eén van de voetballertjes zegt blij te zijn met de nieuwe verlichting. “En zeker omdat het gratis is", roept hij vrolijk. Op de vraag hoe deze verlichtingsactie is gefinancierd, zegt penningmeester Danny Schrijvers: “Voor alle 500 jeugdleden hebben we de gratis fietsverlichting aangeschaft in samenwerking met Berry Bikes en Louis Verwimp. Iedere partij betaalt eenderde-deel van de kosten.” Intussen wordt de ene na de andere fiets door Ilse Sanders en de drie heren van lampen voorzien, de tie-rips worden aangebracht en vervolgens op maat geknipt. De regen valt nog steeds met bakken naar beneden. Desondanks hangt er een goede sfeer rondom het clublokaal aan de Pastoor Heerkensdreef.

Levensgevaarlijk

Het is een bijzonder initiatief van SV Valkenswaard om hun leden nog beter in het licht te zetten. Als je een half uurtje bij de fietsenstalling post, valt pas goed op hoe ondeugdelijk de verlichting vaak is of zelfs geheel ontbreekt. Zeker met deze weersomstandigheden is het levensgevaarlijk om vanaf de parkeerplaats via het donkere pad op het voetbalterrein te komen. Maar nu de verlichtingsactie van start is gegaan, kunnen meer en meer leden met een gerust hart aan hun trainingen en wedstrijden gaan beginnen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug