Luister
muziek
6 oktober 2022 - 15:02
Deel dit artikel:

Ronny Everaerts met nodige elan aan de slag bij VV De Valk: 'Geen gemakkelijke opdracht'

Voetbaltrainer Ronny Everaerts is, na drie seizoenen FC Cranendonck te hebben getraind, aan de slag gegaan bij tweedeklasser VV De Valk. De 48-jarige trainer uit Best heeft een behoorlijke palmares opgebouwd, aangezien hij zijn twintigste seizoen ingaat als hoofdtrainer in het amateurvoetbal.

valkenswaard24
  / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Hennie Roosen
Advertentie

Via Amateurvoetbal Eindhoven

Everaerts begon op 28-jarige leeftijd aan het avontuur als hoofdtrainer bij Hoogeloon, daarna volgde RKDSV, Rood Wit’67, EMK, Avanti’31, Wilhelmina Boys, Prinses Irene, FC Cranendonck en dit seizoen VV De Valk.
Naast het hoofdtrainerschap is Everaerts docent bij de KNVB, waar hij trainers opleidt voor de cursus trainer/coach UEFA C en collega-KNVB-docenten begeleidt. Ook heeft hij in het buitenland gewerkt als trainer, waaronder in Japan en Polen. Een schat aan ervaring die de ambitieuze trainer nu kan etaleren in Valkenswaard.

Roerig

Everaerts heeft het stokje overgenomen van TC-lid Huub Vermeulen. De oud-trainer van onder andere Bladella en Unitas’59 had in 2020 afscheid genomen van het trainerschap in het amateurvoetbal, vanwege zijn werkzaamheden voor PSV. Vermeulen gaf destijds 'direct' aan om tijdelijk als interim-trainer aan de slag te gaan en dat de club snel op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer. De club kon geen geschikte kandidaat vinden en Vermeulen zat het hele seizoen op de bank bij de tweedeklasser.

Nieuwe start

Met Everaerts heeft De Valk een trainer binnengehaald waar het voetbal voorop en centraal staat. Zijn kennis, fanatisme en gedrevenheid zijn de kenmerken van hem als voetbaltrainer. Daarom gaf Everaerts al vroegtijdig aan dat hij FC Cranendonck na drie seizoenen ging verlaten. De club wilde graag verder, maar de trainer wilde (weer) graag hogerop. “Ik ben in het verleden al actief geweest op eerste en tweede klasseniveau. Je kunt dan dieper ingaan op bepaalde tactische verwachtingen van je spelers en dat geeft mij als trainer ook het gevoel dat er nog meer van me wordt verlangd. Dit houdt mij scherp en tevens ligt op een hoger niveau vooral het accent op 'waar het omdraait' en dat is het voetbal."

Als een warm bad

De Valk kreeg behoorlijk wat sollicitatiebrieven binnen voor de openstaande vacature. Uiteindelijk koos de club voor Everaerts: “Vanaf het eerste gesprek met de technische commissie en het bestuur voelde het als een warm bad. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een mooie uitdaging met een goede spelersgroep met groeimogelijkheden. Kijken of we op termijn zowel het eerste als het tweede naar een hoger plan kunnen brengen bij deze mooie historische club.”

Uitgebalanceerde groep

De tweedeklasser heeft een tallentvolle spelersgroep. De sterkhouders zijn, ondanks interesse van andere clubs, binnenboord gehouden en daarnaast versterkte de club zich met Rheda el Bakkali (Gestel), Antonio Balta (Unitas’59) en Sherry Kindo Kamara (Brabantia). Een spelersgroep die dit seizoen hoge ogen kan gooien in de tweede klasse: “We hebben een uitgebalanceerde groep, waarin de concurrentie groter is dan vorig jaar. Dit betekent dat iedereen continu scherp moet zijn tijdens trainingen en wedstrijden. Voor mij als trainer en voor ons als complete staf de taak om dit te managen. Geen gemakkelijke opdracht, maar wel een die we graag aangaan."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie