Luister
muziek
29 oktober 2022 - 12:31
Deel dit artikel:

RKVV Dommelen-speler Mark Burgmans: 'Het wordt tijd dat we punten gaan pakken'

In onderstaand artikel een interview Mark Burgmans, centrale verdediger van RKVV Dommelen. Hij vertelt over de slechte start van de blauwwitten en de samenwerking met de nieuwe trainers William Hoeymans en Danny Blankers.

valkenswaard24
  / Willem Jan Schampers / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Ieder seizoen zijn de verwachtingen bij Dommelen hooggespannen. Niet dat er meteen wordt gedacht aan een kampioenschap in de derde klasse, maar mee doen om de bovenste plaatsen en mogelijk via de nacompetitie een promotie afdwingen, staat wel op het verlanglijstje. Plaatsgenoten De Valk en SV Valkenswaard spelen immers een niveautje hoger en RKVV Dommelen zou maar al te graag de degens kruisen met deze clubs. Vorig seizoen kon echter slechts ternauwernood degradatie worden afgewend en in de huidige competitie wachten de blauwwitten zelfs nog op hun eerste punt.

Nog zoekende

Crisis op sportpark ’t Heike? Zo erg is het niet, benadrukt Mark Burgmans, met zijn 29 jaar een van de (weinige) routiniers bij Dommelen. De robuuste verdediger maakte al heel wat seizoenen mee, maar zo’n slechte start is ook voor hem nieuw. “Het is ook niet echt te duiden waar het aan ligt. De spelersgroep is vrijwel intact gebleven en vanuit de jeugd en het O23-team zijn er talentvolle jongens bijgekomen. Wél hebben we met William Hoeymans en Danny Blankers twee nieuwe trainers en zij zijn duidelijk nog zoekende naar het juiste systeem en de juiste opstelling. Voor hen is deze dramatische start natuurlijk ook vervelend.”

Rotzakjes

Met een doelsaldo van -12 na vier wedstrijden, is wel duidelijk dat Dommelen veel te veel doelpunten tegen krijgt. Burgmans: “Dit is natuurlijk een combinatie van meerdere factoren. Niet alleen van een falende verdediging. We hebben een hele jonge ploeg, die blijkbaar toch van slag raakt als we een doelpunt tegen krijgen en dan (nog) niet ervaren genoeg is om een knop om te zetten. William haalt het ook geregeld aan tijdens de trainingen dat we wel wat harder naar elkaar mogen zijn. Kritischer. Maar zeker ook naar de tegenstander. Misschien zijn we inderdaad wel te lief. Zouden we wat meer meedogenloos moeten zijn in de duels. Iemand zei laatst dat we ‘een team met ideale schoonzonen hadden, maar met te weinig rotzakjes’. Ik denk dat hij gelijk heeft.”

Burgmans is van mening dat Dommelen gewoon een ploeg heeft die in de derde klasse makkelijk zou moeten meekunnen, maar die momenteel – op de momenten dat het er écht toe doet – nog niet kan brengen wat hiervoor nodig is. Moeten we 4-3-3 spelen of 4-4-2? En welke spelers komen het best tot hun recht op welke positie? De trainers lijken er nog niet helemaal uit te zijn. Heeft natuurlijk ook met de resultaten te maken. De wisselwerking met William en Danny is prima, maar het zou wel lekker zijn als al onze inspanningen onderhand ook punten opleveren. Aan de inzet en motivatie kan het niet liggen.”

Sfeer

Met al zijn ervaring probeert Burgmans, naar eigen zeggen, het tij te keren en zijn team te leiden, maar dit valt niet altijd mee. “Ik ga daarin wel eens te ver en dit kostte me tegen Braakhuizen (4-3 verlies, red.) een rode kaart. Wat zwaar gestraft, vond ik, maar we kwamen daarmee wel met tien man te staan en gaven de wedstrijd onnodig uit handen. Komende zondag tegen Gestel ben ik geschorst. Tja, dat hoort er ook bij en het is het hopen dat mijn ploeggenoten op het veld de rug rechten en de eerste drie punten binnenslepen. Anders wordt het wel een heel moeilijk verhaal en gaat het ook van invloed zijn op de sfeer in de groep. Het leidt immers tot onvrede en onrust. En dat kunnen we er nu even echt niet bij hebben!”

De wedstrijd RKVV Dommelen - VV Gestel vindt zondag 30 oktober plaats om 14.30 uur.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie