Luister
muziek
31 oktober 2022 - 09:43
Deel dit artikel:

De Valk laat tegen tien man van Mierlo-Hout uitgelezen kans op winst liggen

Lang leek VV De Valk zondag de volle buit te pakken tegen RKSV Mierlo-Hout, maar vlak voor tijd wist het tiental van Mierlo-Hout dat te voorkomen met een rake kopbal van Dani Deelen. Dat deed hij nadat Joran Vermeulen vlak na de rust VV De Valk op voorsprong had gebracht.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Henry Jansen
Advertentie

De wedstrijd was nog maar amper begonnen of Mierlo-Hout werd al gereduceerd tot een tiental. Verdediger Giowin den Ouden moest aan de noodrem trekken toen Joran Vermeulen vrij richting doel kon gaan. De thuisploeg zakte terug en moest het spel laten aan De Valk, dat geduldig zocht naar de openingstreffer.

Kansen voor Joran Vermeulen

Joran Vermeulen kreeg uit een vrije trap en een voorzet twee kansen, maar beide keren ging de bal over het doel. Na een half uur was het Dani Deelen die namens de thuisploeg bijna raak kopte uit een vrije trap. Een katachtige redding van doelman Dennis Verhoeven voorkwam de openingstreffer.

Toch 0-1 voor De Valk

In de tweede helft kwam VV De Valk sterk uit de startblokken. Luc Nouwen bracht Joran Vermeulen in stelling en met een perfect geplaatst schot was RKSV Mierlo-Hout-doelman Milan Lebens kansloos: 0-1.
Een minuut later gleed Luc Nouwen een voorzet binnen, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Weer een paar minuten later was het Ferre Devos die uit een combinatie zich vrij voor doel zette. De inzet werd knap gekeerd door Lebens.

Halverwege de tweede helft werd Mierlo-Hout steeds dreigender, zo ging een kopbal van Thom Meeuwsen rakelings naast. Ook een schot van Chafik Mezziani miste het doel maar net. Ruim tien minuten voor tijd kreeg Joran Vermeulen dé kans om De Valk in veilige haven te schieten, maar wederom was de uitblinkende doelman Lebens een sta in de weg.

Deksel op de neus

En waar De Valk de wedstrijd niet beslist, krijgt het in de slotfase de deksel op de neus. Een perfect aangesneden vrije trap van Thom Meeuwsen werd vrij ingekopt door Dani Deelen: 1-1. Beide ploegen bleven daarna de aanval zoeken, maar een winnaar zou het niet meer opleveren.

Zo lukte het VV De Valk niet om de overwinning uit het vuur te slepen tegen een sterk Mierlo-Hout, dat ruim tachtig minuten met een speler minder speelde. Een kwalitatief sterke ploeg dat dit seizoen weer een gooi gaat doen naar het kampioenschap in de 2de Klasse E.

Opstelling RKSV Mierlo-Hout

Milan Lebens; Owen Schamper, Lars Giesen, Giowin den Ouden, Rick van de Ven; Martijn van Thiel, Chafik Mezziani, Dani Deelen; Thom Meeuwsen, Jeroen Rooijakkers (77. Swen Otte), Yasin Magazi

Opstelling VV De Valk

Dennis Verhoeven; Dion Vermeulen, Max Manche, Koen van Steensel, Aart Verberne; Robin Smets, Ferre Devos, Antonio Balta (76. Brian Vermeer), Luuk Broers; Joran Vermeulen, Luc Nouwen (84. Cas Kuipers)

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie