Luister
Live
17 november 2022 - 15:18
Deel dit artikel:

Uniek Sporten helpt kwetsbare Valkenswaardenaren aan beweging

Sport en bewegen is voor kwetsbare inwoners niet altijd vanzelfsprekend. Vaak weten ze niet welke sportmogelijkheden ze hebben op het gebied van sporten en bewegen. Of soms is het moeilijk om de eerste stap te zetten. Uniek Sporten in Valkenswaard is er voor kwetsbare inwoners waarbij er behoefte is aan (meer) bewegen, maar die zich om wat voor reden dan ook beperkt voelen om deze stap te zetten.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Foto ter illustratie

Hieronder een aantal voorbeelden:

- Iemand die met een fysieke, psychische of mentale beperking een passende sport zoekt.
- Iemand die een sporthulpmiddel (zoals een sportrolstoel of een handbike) tijdelijk wil uitproberen. Via de uitleenbank van Uniek Sporten kan hier tot zes maanden gebruik van gemaakt worden.
- Iemand die opzoek is naar meer structuur en ritme door de dag heen. Sport kan hier ook aan bijdragen.
- Iemand die de eerste stap naar de sportactiviteit niet durft te zetten maar uiteindelijk wel zelfstandig kan sporten.
- Iemand die op een later moment een beperking heeft gekregen en waarbij de huidige sport aangepast moet worden (denk bijvoorbeeld aan scholing van trainers).

Contact

Wilt jij graag sporten of bewegen maar voel je een afstand tot het sportaanbod? Schroom dan niet en neem contact op met Yara Kikken, contactpersoon Uniek Sporten in Valkenswaard: yara.kikken@valkenswaard.nl. Voor meer informatie, zie de website van Uniek Sporten.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug