muziek
21 november 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard pakt drie punten in matige wedstrijd

SV Valkenswaard is zondag afgereisd naar het natte en koude Maasbree voor de wedstrijd uit tegen MVC'19. Ze keerden met de volle buit terug naar Valkenswaard: 2-1.

valkenswaard24
  / SV Valkenswaard

Al in het begin van de wedstrijd was er een kans voor MVC '19. Vanuit een corner kwam de bal terecht in de voeten van de spits van MVC'19 die de bal op goal schoot. Een prachtige redding van keeper Youri Roulaux zorgde ervoor dat de 1-0 werd voorkomen. Hoewel SV Valkenswaard wel duidelijk beter aan de bal was dan MVC'19, kwam het niet echt tot noemenswaardige kansen.

Menno van Walsem

In de 26e minuut was daar echter een mooie opgebouwde aanval. Vanuit Menno van Walsem werd de bal doorgepasst naar Sem van Ham die doorpasste naar Jordi van Meurs. Van Meurs gaf vervolgens een assist aan Menno van Walsem die daarop wist te scoren.

Vijf minuten voor rust was er, na enig getreuzel in het centrum van de verdediging van SV Valkenswaard, een kans voor MVC'19. Spits Ron van de Kerkhof benutte zijn kans en schoot de bal onhoudbaar laag in de hoek. Meteen daarop was er nog een kans voor Jordi van Meurs maar die schoot nipt naast. Stand tijdens de rust: 1-1

Aan de bak

In de tweede helft moest SV Valkenswaard flink aan de bak om ook deze wedstrijd, zij zijn nog steeds ongeslagen, te kunnen winnen. Het spel bleef echter matig, voor beide teams. Ongeveer tien minuten na rust was er een kans voor MVC'19. De spits kwam 1-op-1 met keeper Youri Roulaux, maar deze kwam goed uit waardoor een doelpunt achterwege bleef.

In de 68e minuut neemt Jordi van Meurs op rechts de bal mee richting de achterlijn en schiet vanaf daar de bal onhoudbaar binnen. Zijn zesde goal van deze competitie. Stand 1-2. Daarna krijgt Jordi nog eenmaal een kans. Als doorgebroken speler gaat hij richting de goal. Hij wordt echter van achteren getackeld door Yannick Muysenberg, die terecht rood krijgt. De vrije trap die hieruit volgt levert niks op. De laatste minuten blijven spannend. Het lukt echter MVC'19 niet de gelijkmaker te maken.

De punten zijn zo mee naar Valkenswaard genomen. Op naar de volgende wedstrijd, aanstaande zondag thuis tegen Hoogeloon om 14.30 uur.

Opstellingen

SV Valkenswaard: Youri Roulaux, Chris Trouwborst, Miro Ioannidis, Jordy Maes, Pieter Maranus, Sander van Riet (Jason van den Dungen), Jordi van Meurs, Mike van Dooren, Ebbe Coenders (Joep Raaijmakers), Sem van Ham, Menno van Walsem (Cas Glaser).

MVC'19: Rick van der Zee, Erik Schoof, Jort Nijssen, Timo van Horck, Ron van den Kerkhof, Marco Daniels, Yannick Muysenberg, Joost Hesen, Bart Crienen, Lano Engels, Rob Custers.