muziek
29 november 2022 - 06:03
Deel dit artikel:

V-side ziet vaandelteam SV Valkenswaard wéér winnen

Sinds dit seizoen heeft SV Valkenswaard er een ware fanclub bij. Naast de aanwezigheid van het 'team van de week' schaart zich bij iedere wedstrijd de V-Side, zoals zij zichzelf noemen, achter de goal. Zondag waren ze getuigen van een nieuwe zege.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - SV Valkenswaard

Met geel-blauw vuurwerk, spandoek en liedjes steunen zij wekelijks hun jongens van het eerste. En niet zonder succes. Wederom zagen zij ook deze week weer hun ploeg voor de achtste keer op een rij winnen. Dit keer van het, vorig seizoen, gepromoveerde Hoogeloon.

Eerste kansjes

Dat ging overigens niet al te makkelijk. Al in de zesde minuut was er een kans voor Hoogeloon. Hans van der Heijden kopte echter net over. Verder ging de wedstrijd het eerste half uur op en neer en was het geen ware sensatie.

Openingstreffer

Tot in de 38e minuut de bal, via een pass van Mike van Dooren, bij spits Menno van Walsem terecht kwam. Die kwam hierbij een-op-een met keeper Twan Peters maar twijfelde geen moment en schoot de bal hard binnen.

Net voor rust was het bijna 2-0 na een corner. Vanuit die hoekschop kwam de bal bij Sem van Ham. Die schoot van afstand net naast de linkerbovenhoek. De ruststand was 1-0.

Opmaat naar tweede doelpunt

Na de rust was een tweede grote kans voor Menno van Walsem, de bal ging echter net naast. Het bleef daardoor spannend, want Hoogeloon gaf zich niet gewonnen en bleef in de wedstrijd. Dat resulteerde in een kans voor Sjoerd de Laat, maar die kopte over. Iets wat Menno van Walsem later wel lukte. Vlak voor tijd wist hij met een achterwaartse kopbal alsnog zijn tweede goal van de middag te maken. Hierbij raakte hij en de keeper elkaar waardoor Menno met een pijnlijk hoofd het veld verliet. Terecht werd hij door het 'team van de week' later in de kantine uitgeroepen tot 'man of the match'.

Programma

Hopelijk blijft hij niet te veel hoofdpijn houden, want aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd tegen middenmoter RPC 1 om 14.00 uur in Eindhoven. Daarna, op 11 december, is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dit is de derby thuis tegen VV De Valk. Deze wedstrijd begint dan ook om 14.00 uur.