SV Valkenswaard lijkt klaar voor derby na winst in blessuretijd op middenmoter

SV Valkenswaard heeft zondag afgerekend met RPC uit Eindhoven. Daarmee hebben ze een lekkere opmaat naar de kraker van komend weekend: de derby tegen VV De Valk.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - SV Valkenswaard

Al in de tweede minuut was er een kans voor RPC. Een kopbal ging net over. In de vijftiende minuut was het Menno van Walsem die van afstand een hard schot loste op keeper Bas Santema. Deze liet de bal door zijn vingertoppen glippen en daarmee vloog de bal over hem heen in de goal: 0-1.

Kansen voor SV Valkenswaard

In de achttiende minuut was er een kans voor Cas Glaser. Hij kopte de bal echter net naast de goal. In de veertigste minuut was er wederom een kans voor Glaser. De keeper kwam echter ver voorbij het doelgebied in botsing met hem. Dit kostte de keeper een gele kaart. De vrije trap die hieruit volgde leverde niks op. Met nog een aantal onbenutte kansen voor SV Valkenswaard in de eerste helft, bleef de stand 0-1.

Goal met afstandsschot

Na rust kwam RPC sterker uit de kleedkamer, maar ook SV Valkenswaard bleef druk uitoefenen. Dit resulteerde in de 55e minuut in de 0-2. Vanaf afstand schoot Vincent Blancke de bal hard binnen. SV Valkenswaard werd echter snel verrast doordat men achterin even niet scherp genoeg was. Rick Wijnen van RPC maakte de 1-2.

Gelijkmaker

Niet lang daarna mocht Chris Trouwborst van SV Valkenswaard de bal ingooien. Hij keek naar links en rechts en om onduidelijke redenen werd dit door scheidsrechter Mathon bestraft met een gele kaart. SV Valkenswaard was nog beduusd van deze actie en RPC pakte zijn kans. Emiel van der Steen wist hierdoor de gelijkmaker te scoren.

Even leek het erop dat SV Valkenswaard voor het eerst dit seizoen de punten moest gaan delen in een competitiewedstrijd. Het bleef spannend en SV Valkenswaard bleef de druk opvoeren. Dit resulteerde in de vijfde minuut van de blessuretijd in een mooie kopgoal van Pieter Maranus. De negende gewonnen wedstrijd op een rij is hiermee voor SV Valkenswaard een feit.

Periodetitel tegen VV De Valk?

Hierdoor kunnen ze volgende week zondag de periodetitel pakken. Eerst moet er dan wel gewonnen worden van VV De Valk. Deze derby's zijn altijd spannend en moeilijk dus dit is zeker geen vanzelfsprekendheid. De wedstrijd begint dan om 14.00 uur.