muziek
11 december 2022 - 16:03
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard pakt periodetitel met gelijkspel in derby tegen VV De Valk

SV Valkenswaard en VV De Valk hebben zondag in de voetbalderby gelijkgespeeld: 1-1. SV Valkenswaard is daarmee periodekampioen geworden.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Henry Jansen

Op sportpark Den Dries van SV Valkenswaard trapten de teams om 14.00 uur zondagmiddag af. De thuisploeg was op voorhand de favoriet, aangezien ze ruim aan kop staan in de 4de klasse.

1-0 en 1-1

Die verwachting maakten ze binnen vijf minuten waar. Uit een vrije trap van Mike van Dooren kwam SV Valkenswaard al vroeg op voorsprong. Het duurt dan een tijdje voordat het antwoord van VV De Valk op het scorebord komt. Maar nog voor de rust, in de 36ste minuut, komen ze op gelijke hoogte. Met een geweldige volley in de lange hoek brengt Aart Verberne De Valk weer naast SV Valkenswaard.

VV De Valk bovenliggend

In de tweede helft volgen ook kansen, maar geen doelpunten meer. Daardoor delen de rivalen de punten in de Valkenswaardse derby. VV De Valk was in de tweede helft voetballend de bovenliggende partij, maar kon niet tot scoren komen.

SV Valkenswaard periodekampioen

Na afloop was het alsnog feest voor SV Valkenswaard, dat door het puntenverlies van SHH alsnog periodekampioen werd. VV De Valk sluit de eerste seizoenshelft komende donderdag af met een bekerwedstrijd uit bij Bergeijk. De aftrap op sportpark Bergerheide zal zijn om 20.15 uur.